Verden

Urfolk lover fortsatt kamp mot oljerør i Dakota

Hæren i USA bekrefter at den omstridte oljerørledningen i Dakota blir godkjent. Siouxene håper fortsatt å stanse prosjektet i retten.

Bilde 1 av 2

Den omstridte rørledningen Dakota Access ble midlertidig stanset av regjeringen til Barack Obama. Men Trump undertegnet for et par uker siden en presidentordre som omgjorde beslutningen.

Les også: Jubler over seier i miljøkamp

Det er den amerikanske hæren som formelt må tillate fullføringen av prosjektet, og tirsdag bekreftet hæren at den siste delen av rørledningen vil bli godkjent. Delen som gjenstår, skal gå under vannmagasinet Lake Oahe i North Dakota.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Urfolksgruppen Standing Rock sioux bor like i nærheten og har lenge protestert mot prosjektet. Både urfolk og andre motstandere av rørledningen har demonstrert ved Lake Oahe, og det har vært en rekke sammenstøt med politiet. Til sammen er nesten 700 mennesker blitt pågrepet.

Les også: Historisk miljøkamp kronet med seier

Siouxene vil ikke godta Trump-regjeringens beslutning og vil fortsette kampen mot prosjektet i domstolene. Miljøorganisasjonene Greenpeace og Sierra Club anklager Trump for å prioritere oljeselskapenes profitt foran miljøet og urfolks rettigheter. (NTB)

Mer fra Dagsavisen