Verden

Trump lover å godta valgresultatet – hvis han vinner

Donald Trump skaper igjen storm.

Donald Trump sier han vil godta resultatet i det amerikanske presidentvalget, dersom han selv utropes som vinner. Uttalelsen kom fra et valgarrangement i Ohio like etter onsdagens presidentdebatt, som han er avbildet fra. Foto: Mark Ralston / Reuters / NTB scanpix.

Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump uttaler torsdag at han vil akseptere valgresultatet, dersom han selv vinner.

– Jeg vil gjerne love overfor alle mine velgere og tilhengere, samt hele det amerikanske folk, at jeg selvfølgelig vil godta resultatet etter dette fantastiske og historiske presidentvalget, sier Trump under et arrangement i Ohio, før han etter en pause legger til:

– Hvis jeg vinner.

Like etter modererte han seg noe, selv om han vil forbeholde seg retten til å sette spørsmålstegn ved resultatet.

Les også: – Jeg vil holde dere på pinebenken

Vil godta

– Jeg vil godta et klart valgresultat, men jeg vil også benytte meg av min rett til å bestride og juridisk utfordre et tvilsomt resultat, sier han.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Uttalelsen kommer etter at han under den siste presidentdebatten onsdag nektet å svare på hvorvidt han kom til å godta resultatet i presidentvalget, hvis han taper mot demokratenes Hillary Clinton.

– Jeg skal fortelle dere det når den tid kommer. Jeg vil holde dere på pinebenken. sa han. (NTB)