Verden

Vil ha ny debatt om våpenlovene

VÅPEN: Massakren viser behovet for strengere våpenlover i USA, sier Barack Obama. Igjen.

Bilde 1 av 2

En tydelig tynget president Barack Obama tok igjen til orde for en ny debatt om en innstramming av USAs våpenlover.

– Enda en gang er uskyldige mennesker drept delvis fordi noen som vil påføre andre mennesker skade, har tilgang til våpen. Vi må innse det faktum at denne typen vold ikke skjer i andre utviklede land, sa Obama til journalsiter i Washington DC.

Ifølge amerikanske medier er det 14. gang Barack Obama har måttet komme med en uttalelse etter en skytetragedie.

LES OGSÅ: Hatkriminalitet rammer oftest svarte

Skuffet

Også ordfører i Charleston, Joseph P. Riley Jr., ber om strengere lover for våpenhold etter kirkemassakren onsdag.

– Det er altfor mange våpen der ute, og det er for god tilgang til våpen. Samfunnet vårt har ikke klart å håndtere det ennå, sier Riley til avisen The Washington Post.

En gjennomgang gjort av avisen USA Today, har talt 279 tilfeller der fire eller flere mennesker er drept siden 2006. I flertallet av tilfellene har gjerningsmannen fått tak i våpnene på lovlig vis.

Ordfører Riley sier han vil fortsette kampen for strengere våpenlover i tiden framover. Han kaller drapene «nok et eksempel på hvorfor en bør innføre strengere våpenlover».

Følg oss på Twitter og Facebook!

Forsøker igjen

I tida etter at en ung mann skjøt og drepte 20 førsteklassinger i Newtown i Connecticut i 2012, forsøkte Obama å innføre strengere våpenlover over hele landet. Forsøket falt en tid etter, da flertallet i Senatet stemte mot. På republikansk side er det svært få som er åpne for å skjerpe USAs svært librale våpenlover.

Overfor nyhetsbyrået Reuters sier onkelen til gjerningsmannen at han gjenkjente nevøen på bildene som ble sluppet av politiet. Han sier 21-åringen, som han beskriver som stille og lavmælt, fikk en pistol i kaliber .45 i gave da han hadde bursdag i april.

Mer fra Dagsavisen