Verden

Eksplosjon og skyting i Bangkok

THAILAND: Dagen før det omstridte valget i Thailand ble minst tre personer såret etter skyting og eksplosjoner i Thailands hovedstad Bangkok, ifølge øyenvitner.

Eksplosjonene og skytingen fant sted i dag i Laksi-distriktet nord i byen, der gatene var fulle av både tilhengere og motstandere av statsminister Yingluck Shinawatra dagen før det omstridte valget på ny nasjonalforsamling holdes.

Området har de siste dagene vært dominert av tilhengere av statsministeren som har samlet seg med krav om at valget må gjennomføres uten hindringer.

En person har fått skuddskader, mens to andre ble såret i to eksplosjoner som inntraff samtidig som det ble avfyrt flere skudd. En Reuters-journalist som er på stedet, sier han har sett flere regjeringskritiske demonstranter med skytevåpen i hendene.

Det er foreløpig ikke kjent om de sårede er tilhengere eller motstandere av statsminister Shinawatra.

Situasjonen er spent i Bangkok foran morgendagens valg. Etter omfattende demonstrasjoner helt siden november, valgte statsminister Yingluck Shinawatra å skrive ut nyvalg. Men opposisjonen mener valget kommer for tidlig og frykter å tape mot Shinawatras regjeringsparti Puea Thai.

Mer fra Dagsavisen