Verden

– Mange ofre etter jordskjelv i Italia

– Tusenvis av mennesker kan ha blitt hjemløse.

Deler av et studenthjem og en kirke var blant bygningene som kollapset da det kraftige skjelvet rystet Abruzzo-regionen.

Skjelvet rammet midt på natten, og i dag tidlig ble det meldt at mange mennesker fortsatt lå begravd under ruinene. Redningsmannskap jobbet på spreng for å grave fram ofre. Cirka 30 personer er savnet.

Barn omkom

Fire barn skal ha vært blant de omkomne i L’Aquila. Alle barna befant seg i samme bygning. Også ett av byens kirketårn raste sammen, og flere biler ble begravd i store murblokker fra sammenraste hus.

Skjelvet målte 6,3 på Richters skala, ifølge geologer i USA, mens italienske målinger viser at det hadde en styrke på 5,8. Episenteret lå i nærheten av byen L’Aquila, 95 kilometer nordøst for Roma.

– Tusenvis av mennesker kan ha blitt hjemløse og tusenvis av bygninger har rast sammen eller er blitt skadd, sier Agostino Miozzo i det italienske sivilforsvaret.

Rystet også Roma

Skjelvet kunne også kjennes godt i Roma, der mange mennesker ble vekket.

TV-bilder viser gater i L’Aquila som er fulle av murstein og andre bygningsrester, og et moderne hus der taket er rast sammen.

Et skjelv av en slik størrelse kan føre til store skader, ikke minst i Italia der det er mange gamle bygninger.

I går kveld ble det registrert et middels kraftig jordskjelv ved Ravenna i det nordlige Italia, som kunne kjennes langs hele adriaterhavskysten fra L’Aquila i sør til Trieste og Bologna i nord. Dette skjelvet målte 4,6.

– Ingen nordmenn

Så langt tyder ingenting på at noen nordmenn er rammet av jordskjelvet. I påsken er det mange som reiser til Roma-traktene på feire, men Utenriksdepartementet har ikke fått meldinger fra norske tursiter eller fastboende.

– Vi følger selvsagt med på saken. Foreløpig har vi ikke mottatt noen meldinger om nordmenn som er rammet, sier UDs pressevakt Bjørn Svenungsen til NTB.

Mer fra Dagsavisen