Politikk

Måling: Sp har halvert sin oppslutning siden valget

Senterpartiet får en oppslutning på 6,6 prosent, og de borgerlige partiene får flertall i en ny partimåling, melder TV 2.

Fra valgresultatet på 13,5 prosent i september 2021 har Senterpartiet halvert sin oppslutning og ender på 6,6 prosent i april, viser Kantars måling for TV 2.

Arbeiderpartiet går imidlertid opp 1,5 prosentpoeng på april-målingen og ender på 23,2 prosent.

I tillegg har Høyre, Kristelig Folkeparti, Venstre og Fremskrittspartiet flertall med 86 mandater til sammen, selv om KrF er under sperregrensen.

Høyre går opp 1,3 prosentpoeng til 27,7 prosent oppslutning og er det største partiet, ifølge målingen. Frp er det partiet som går mest opp med 3,9 prosentpoeng til 13,9 prosent.

Partileder og finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) mener årsaken til fallet er at partiet fikk en krevende start i regjering, men at fokuset nå må være på å håndtere krigen i Ukraina.

– Nå skal vi bare gjøre jobben, og dette er en måling av mange hundre som kommer til å være fram mot valget om tre og et halvt år. Det viktigste nå er å styrke Forsvaret, styrke sivile beredskap og ta imot flyktninger på en på en god måte. Så får målinger gå litt opp og ned, og så får vi styre trygt så lenge, sier han til TV 2.

Høyre-leder Erna Solberg gleder seg over resultatene fra målingen, men støtter Vedum i at fokuset bør være på krigshåndtering.

Slik er endringen i oppslutningen for partiene fra mars til april: R (-2,8), SV (-1,2), Ap (+1,5), Sp (-1.8), V (-0,8), KrF (-0,6), H (+1,3), Frp (+3,9) og andre (+0,8).

Mer fra Dagsavisen