Tilbake til Fremtiden. Redaksjonen består av Pernille Vestengen (f.v.), Ronny Johnsen, Lars West Johnsen og Elisabeth Helgeland Wold. FOTO: FREDRIK BJERKNES

- Aass er landets beste øl

Redaktør Lars West Johnsen kjører ikke lenger rett gjennom Drammen...

Lars West Johnsen (40)

Redaktør

Prosjektleder for 
Dags­avisen Fremtiden

Hvorfor lese Dagsavisen Fremtiden?
- Hvis du er interessert i å følge med både lokalt, nasjonalt og internasjonalt så er Dagsavisen Fremtiden avisen for deg. Du får lese et knippe av landets beste avisskribenter, som Arne Strand, Hege Ulstein, Mode Steinkjer og Ingvar Ambjørnsen, for å nevne noen. Og så får du en av landets beste lørdagsaviser.

Hva vet du om Drammen nå som du ikke visste før?
- Det aller meste om Drammen er nytt for meg. Unntatt at Aass lager landets beste øl. Men å komme utenfra gir meg et annet perspektiv, som jeg ser på som en fordel. Lokalkunnskap har vi likevel masse av i redaksjonen og i miljøet rundt oss.

Hva er ditt førsteinntrykk av byen?
- Jeg er fra Grünerløkka i Oslo og for meg var Drammen et sted man passerte på vei til noe annet, men jeg har virkelig fått opp øynene for denne byen. For det er jo et eventyr hvordan byen har reist seg fra å være det forurensede veikrysset jeg husker til å være et lite Venezia med bruer og badeplasser midt i sentrum. Det aller første jeg la merke til, og som gjorde inntrykk, var en bilfri bru fra togstasjonen. At politikerne har våget å stenge Bybrua for trafikk, er genialt og et sterkt signal om hvor man vil med byen.

Hva tror du blir viktig for 
Drammen i årene som kommer?
- Byen har mange utfordringer i integrering, fattigdomsbekjempelse og massiv tilflytting på 1.000 mennesker i året framover. Det må skapes jobber og bygges skoler og barnehager. En mindre konkret utfordring, men kanskje like viktig, blir å skape en sterkere byidentitet og en rikere, stoltere urban kultur slik at Drammen blir et reelt alternativ til Oslo - og da ikke bare på grunn av lavere boligpriser.

Hvilken bok har betydd mest 
for deg?
- Roy Jenkins biografi om Winston Churchill. Murstein om en bauta.

Hva gjør deg lykkelig?
- Barn. Men de gjør meg også dypt ulykkelig.

Hvem var din barndomshelt?
- Jeg gremmer meg litt over å si det, men Beatles og Paul McCartney sto høyt i kurs. Men det var jo John som var kul, har jeg innsett.

Hva misliker du mest ved deg selv?
- Hvor mye plass har jeg? Verst er det at jeg ikke alltid klarer å holde sinne og fortvilelse på innsida.

Hva gjør du når du skeier ut?
- Jeg hater det spørsmålet, alle svarer jo bare middag med litt vin til, eller noe i den duren. Men jeg bruker gjerne umoralsk mye penger på jålete gourmetmat et par ganger i året. Det føles som å være litt gæren og skeie ut. Og så må jeg innrømme at jeg er glad i å drikke meg god og full og blid. Det skjer noe hyppigere.

Hva er du villig til å gå i 
demonstrasjonstog mot?
- Klimaødeleggelser. For meg er 9. september et klimavalg. Det er det aller viktigste spørsmålet i vår tid, og det tas ikke helt på alvor.

Er det noe du angrer på?
- At jeg ikke ble med en kamerat til VM i USA i 1994. Det har jeg tenkt mye på.

Hvem ville du helst stått fast 
i heisen med?
- Drammens Tidendes nye redaktør Håkon Borud. Fin fyr, som kom innom kontoret vårt med en rull Smil her om dagen.

elisabeth.helgeland.wold@dagsavisen.no