Navn i nyhetene

Bare litt «bakis» skapte virusfrykt

Etter en litt for fuktig kveld på byen i Singapore, hadde Julia Walentin en sjelden tung dagen derpå. Det skapte koronafrykt på flyet hjem.

Hvem: Julia Walentin (26)

Hvorfor: Skapte full panikk på flyreise hjem fra Singapore, da personalet trodde hun var smittet av korona. Men svenske Julia, hun var bare veldig fyllesyk.

Hei Julia! Hallo? Er du der?

– Hej! «God morran!» Du, jeg må bare beklage, jeg er litt sliten i hodet. Har nettopp vært med på en podkast og et radiointervju. Det går helt i ett for tida.

Oi, ja det skjønner jeg. Men du. Hvor fyllesyk må man være for at folk tror du har koronavirus?

Haha. Det der er definitivt den verste «bakisen» jeg har hatt i hele mitt liv. Men det var unngåelig, for det var siste kvelden med ferie, og da gikk jeg og venninnen min kanskje litt vel hardt ut.

Hvordan startet dramatikken?

– Jeg spurte en flyvertinne om en smertestillende og mulighet for å legge meg ned. Flyturen skulle vare i fjorten timer, og jeg hadde vondt i hele kroppen.

Når skjønte du at flypersonelle fikk panikk?

– Når de tok temperaturen min. Jeg hadde faktisk førti i feber.

###

Historien til Julia Walentin har gått viralt. Foto: Privat

Å, får man feber av fyllesyke?

– Om det var fyllesyken eller noe annet, vet jeg ikke, jeg er ikke lege. Men det var i alle fall jeg og venninnen min Dina fikk spørsmål om vi kunne ta på munnbind. Det hele førte til at vi ble flyttet til en egen del av flyet, og da vi endelig landet, måtte alle vente med å gå av og fylle ut skjema om egen helse. Jeg fikk ganske mange stygge blikk, for alle ville jo bare hjem.

Men det sluttet ikke der?

– Nei, vi måtte vente til alle andre hadde forlatt flyet, og ble eskortert ut av brannmenn! Jeg skjønte ingenting, skal dette viruset sette oss i fyr og flamme, liksom? Vi fikk egen buss – bare meg og venninnen min altså, og ble sendt til et hotell i London. Det stinka klor der, og ventilasjonsanlegget var av. Vi snakket med noen leger, og da sa jeg bare, her kan ikke vi være. Jeg var bare fyllsyk, dette er en misforståelse, prøvde jeg å forklare dem. Til slutt fikk vi heldigvis dra hjem, bare etter noen timer. Jeg og venninnen min var i karantene i fem dager.

Hvordan gikk det?

– Veldig fint egentlig. Det gikk ikke så lang tid før vi ble erklært friske. I mellomtiden har det egentlig vært mye som har skjedd, medier over hele verden har ringt meg. Venner jeg ikke har snakket med på ti år har sendt melding. Det har vært litt gøy.

Har det vært noe negativ respons?

– Jeg leste et sted noen som mente jeg hadde latet som jeg var syk så jeg skulle komme på «business class». Det er ikke sant i det hele tatt, men det førte til mange stygge kommentarer. Folk som kaller meg og venninnen min for bortskjemte idioter. Men vi ler bare av hele greia.

Det var noen på norsk radio, P3 morgen heter det, som lo litt av at du hadde sneket inn Instagrammen din i et intervju. Du spurte også meg om jeg kunna ta med den. Prøver du å bli korona-influenser?

– Haha! Nei, jeg nyter oppmerksomheten nå, jeg gjør det. Men dette er vel sånt som går over om noen dager, tenker jeg.

Så, noen faste spørsmål. Hva gjør deg lykkelig?

– Når bartenderen glemmer å legge inn en ølflaske på regningen, så det blir litt billigere.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– At jeg ikke tåler sprit like godt som da jeg var atten.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Venninnen min jeg var i karantene med, Dina. Vi funka så bra sammen der.

Kommer du til å drikke litt mindre neste gang du skal hjem fra ferie?

– Hvis jeg kjenner meg selv rett?

Nei.

Mer fra Dagsavisen