Navn i nyhetene

Håper på godt vær

Øyasjef Tord Rønning Krogtoft fikk ikke ønsket oppfylt første festivaldag...

###

Hvem: Tord Rønning Krogtoft (40)

Hva/hvorfor: Daglig leder av Øyafestivalen, som arrangeres i Tøyenparken 8. – 12. august.

Nå er Øya i gang igjen. Hvordan føles det?

– Det er alltid litt spennende før det åpner, men jeg har en veldig god følelse. Vi har hatt den beste oppriggen siden vi flytta til Tøyen og det ser veldig fint ut her nå. Nå krysser vi alt som krysses kan for at det ikke blir så mye regn.

Og slik gikk det første dag: Rengværet herjet Øya

Da du ble Øyasjef i 2014 sa du at du gledet deg til å «jobbe fram Øyafestivalen i Tøyenparken til den beste, viktigste og mest relevante musikkfestivalen i Norge, Norden, ja i hele Europa». Hvordan ligger dere an?

– For å være litt subjektiv synes jeg vi er på god vei! I Norden er vi etablert som et stort navn, og vi får mye oppmerksomhet fra presse og andre festivaler i Europa.

Mest klimavennlige vil dere også bli. Hva er nytt på klimafronten i år?

– Vi har et stort solcellefelt som har samla sol hele oppriggen, nok til at vi kan drifte en hel scene på det! Og så er det nytt at alle ølglassene er av organisk plast som kan komposteres som matavfall. Plast er en av mange ting som koker kloden!

Men du, disse tallerkenene dere begynte med for noen år siden. De kan spises, men smaker de noe særlig?

– Jeg har spist dem! Men jeg er ganske glad i grove knekkebrød da. Tallerkenene er litt tørrere, men duger hvis det er det man har for hånda. Man kan nok overleve på en liten bunke, men du hadde slitt litt med fordøyinga.

Og i år drikker man ølen av maisglass? Smaker all ølen Corona?

– Det hadde vært spesielt. Men du ser det ikke på glassene engang, så Corona-haterne har ingenting å frykte. Uansett blir det Corona-vær i morgen!

Er du litt glad for at du er Øyasjef – ikke søppelsorterer for Natur og Ungdom?

– Jeg er en litt praktisk anlagt fyr som liker å jobbe med hendene, så jeg har blant annet raka ganske mange sekker med hønsemøkk under opprigg og har ikke noe problem med søppel. Natur og Ungdom gjør en utrolig flott og viktig jobb på Øya, de er en av favorittsamarbeidspartnerne våre.

Du er sikkert busy, men er det noe du må få med deg i løpet av festivalen?

– Jeg er dessverre ikke i modus for å se en hel konsert. Kunne ønske jeg var gjest! Jeg skal gjøre et tappert forsøk på å få med meg mest mulig av Daniel Kvammens konsert, han er en kompis og han har jobba mye med å lage et bra show.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Den mest sjelsettende leseropplevelsen jeg har hatt er «Tre kamerater» av Erich Maria Remarque. Vidunderlig om vennskap og nattliv, noe av det som er bra her i livet. Jeg fikk tipset fra en sånn spalte som dette, så hvis noen kan lese den etter å ha hørt om den her er sirkelen slutta.

Hva gjør deg lykkelig?

– Å være sammen med dama mi.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Går på restauranter med mange Michelin-stjerner.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Veldig mye. Jeg er en klassisk fyr proppa av sjølforakt, som aldri synes det blir bra nok. Tidvis misliker jeg det aller meste.