Navn i nyhetene

Sa nei til reality-TV

Artist og musiker Alexander Rybak (29) er ute med single, fra hans kommende plate, lydbok og barnebok «Trolle og den magiske fela», hvor han blander klassisk musikk og pop.

– Barnebok? Fortell. Hvorfor en barnebok?

– Jeg har aldri laget noe på norsk før. Det begynte med musikk, for det er det jeg kan. Først tenkte jeg å lage manus til en musikal og jeg hadde noen ideer til noen sanger. men spå skjønte jeg at innen den musikalen kom ut, så ville jeg sannsynligvis være gira på et annet prosjekt. Det var viktig for meg å starte så fort som mulig, så jeg laget et musikalsk univers om et troll som heter Trolle. Det var egentlig bare lyd, altså musikk og lydbok, så var det noen som sa at dette ville bli en fin bok. I september kommer den ut og inni boken er det både lydbok og sanger. Mitt publikum har fortsatt barnet i seg. Dessuten har jeg masse familiepublikum. Jeg merker at det kommer folk i alle aldre på konsertene mine.

– Er dette et comeback? Hvor gjør man av seg når man ikke er i rampelyset?

– Jeg føler at jeg lever i et evig comeback jeg. Nei da, det tenker jeg ikke på. Men når det er sagt, så har jeg bevisst holdt meg vekk fra matprogrammer, diverse realityting og røde løpere her hjemme i Norge. Når jeg har et så viktig prosjekt som Trolle så har jeg ikke hatt lyst til å bruke opp momentum. Men jeg var nylig i Texas og hadde konsert. jeg spilte for 15.000 i Romania og jeg var med på et TV-program i Russland der vi skulle kle oss ut som andre artister. Jeg har tatt det med ro i Norge.

Følg oss på Twitter og Facebook!

– Hvordan er popstjernelivet for tida? Får du gå i fred på gata for eksempel?

– Jeg merker at jeg har sånn øyenbryn som er veldig lett gjenkjennelige. Men jeg klager ikke jeg. Det å bli gjenkjent er jo en del av drømmen om å bli en kjent musiker det. 17. mai er en av yndlingsdagene mine, for da går man så sakte, og står i kø, så da kan jeg ikke gå forbi dem som vil hilse på. Jeg merker at jeg etter den boka her, må ha meg bunad neste år.

– Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Det er «Til musikken» av Ketil Bjørnstad. Den var en av mine store inspirasjonskilder til Trolle også.

– Hva gjør deg lykkelig?

– Materielle ting, men de betyr ingenting om man ikke har noen å dele dem med. FIFA 15 er gøy det, men du må jo ha noen å slå.

– Hvem var din barndomshelt?

– Tja, Dennis Storhøi? Han er jo med på lydboka også, som forteller. Stig-Werner Moe spiller den slemme, mens Anders Baasmo Christiansen er ordfører. Og meg da som er Trolle. Dennis Storhøi er både helt og en god venn.

– Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg klarer ikke å si nei til ting. Selv om jeg merker at jeg klarer å holde meg unna røde løpere.

– Hva gjør du når du skeier ut?

– Da drar jeg på byen uten å tenke på at jeg er kjent, og danser med alle i mils omkrets.

– Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Akkurat nå går det et par jenter forbi her. De to vil jeg stå fast i heisen med.

Mer fra Dagsavisen