Navn i nyhetene

En veldig ordentlig dame

Mandag ble Oslo 
kandidatby til OL. Det kan ha vært en historisk dag, mener OL-direktør Eli 
Grimsby (51).

Oslo har blitt en av kandidatbyene til OL. Hvordan har du det nå?

- Jeg er veldig glad og veldig stolt på vegne av alle som har arbeidet med søknaden. Dette har vært et samarbeid mellom idretten og Oslo kommune.

Men meningsmålingene viser at de fleste er negative til OL. Hvordan skal dere snu folket?

- Jeg opplever at det er mange som vil ha de olympiske leker til Oslo og Norge. Vi har riktignok sett en nedgang etter OL i Sotsji, men samtidig er det mange som ønsker dette. Vi ser særlig de unge som kommer til oss og ber oss om å slåss for at dette er noe vi skal være med på. Meningsmålingene er tall, men jeg ser også at det er mange som ønsker dette.

OL i Oslo får mye oppmerksomhet i media. Hva synes du om dekningen?

- Jeg har vært i Lausanne på møte her, men jeg har fulgt med på nettavisene. Det er naturlig at dette vies stor oppmerksomhet. Mandagen kan jo faktisk ha vært en historisk dag som gjør at vi kan bli vertsby for OL i 2022.

Har du et bestemt OL-minne fra Lillehammer som du husker?

- Jeg var ikke på Lillehammer selv, for jeg var gravid med min nummer to. Jeg så OL mest på TV den gangen. Men jeg husker nok best seieren til Thomas Alsgaard på tremila.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

- Jeg er veldig glad i å lese. Jeg har en mor som arbeidet på bibliotek, 
og jeg var mye hos henne. «Om kjærlighet og skygge» av Isabel Allende er vel den boken som har betydd mest. Jeg leste den første gang da 
jeg studerte til sivilingeniør i Trondheim, og jeg husker ikke om mannen min og jeg akkurat hadde giftet oss eller om vi bare var kjærester, men kanskje det gjorde at den grep meg litt mer. Jeg har lest den flere ganger etter det.

Hva gjør deg lykkelig?

- En lykkefølelse kan komme veldig uventet. Av og til når jeg går til T-banen om morgenen kan jeg kjenne en lykkefølelse sånn plutselig. Men det viktigste for meg er jentene mine og mannen min. Jeg føler en takknemlighet når de har det fint.

Hvem var din barndomshelt?

- Fantomet. Hvem ellers? Er ikke han alles helt?

Hva gjør du når du skeier ut?

- Jeg er veldig skikkelig. En veldig ordentlig dame. Men det nærmeste jeg kommer følelsen av å være uskikkelig må være hvis jeg går med døtrene mine og shopper. Da er vi litt gærne.

Hva er du villig til å gå i 
demonstrasjonstog mot?

- Jeg har ikke brukt mye tid i demonstrasjonstog, men jeg er veldig engasjert, og jeg er opptatt av åpenhet og at man skal få ha anledning til å ha sine meningers mot i behold. Det må være noe av det 
aller viktigste å slåss for.

Er det noe du angrer på?

- Jeg ser veldig lite bakover. Det er sikkert en rekke ting hvis jeg satt meg ned, men jeg bruker ikke energi på å angre. Jeg er kjapp til å se etter løsninger.

Hvem ville du helst stått fast i 
heisen med?

- Jeg tror jeg må svare den yngste datteren min. Hun har mange gode og morsomme historier å komme med. Den eldste ville vært veldig redd for å stå fast i en heis, så det hadde jeg nok ikke villet.

bente.rognan.gravklev@dagsavisen.no