Grete Faremo. FOTO: BERIT ROALD/NTB SCANPIX

Mener Faremo førte dem bak lyset

BEREDSKAPSSENTER: Den rødgrønne regjeringen var klar over at planene for nytt beredskapssenter på Alnabru ikke holdt mål, men Stortinget ble ikke varslet. Høyre og Frp mener Stortinget må granske saken.

– Dersom en statsråd har tilbakeholdt opplysninger for landets folkevalgte om forhold knyttet til fremdriften, er dette svært alvorlig sier kontrollkomitémedlem Helge Thorheim (Frp) til NTB.

Han vil ta saken opp i neste møte i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité for å få saken undersøkt nærmere.

– Alvorlig

– Den forrige regjeringen har ikke overholdt sin opplysningsplikt overfor Stortinget. Jeg mener at det er så alvorlig at det bør ses på av kontrollkomiteen, sier Høyres justispolitiske talsmann, Anders Werp, til NRK.

Politikerne har i nær ti år planlagt å samle beredskapstroppen, helikoptertjenesten, hundetjenesten og bombegruppa på ett sted. Før jul i fjor ble det kjent at beredskapssenteret trenger nesten dobbelt så stort areal som tidligere planlagt. Men ifølge en artikkel i fagbladet Politiforum ble Justisdepartementet informert om dette allerede i mars 2013.

– Motstridende meldinger

Grete Faremo, som da var justisminister i den rødgrønne regjeringen, bekrefter at de fikk informasjonen fra Politidirektoratet, men at de fikk motstridende meldinger fra dem som jobbet med prosjektet. Hun avviser at hun brøt opplysningsplikten.

Det er fortsatt uklart hvor beredskapssenteret skal ligge eller når det kommer til å bli bygget. (NTB)