Innenriks

I demonstrasjonstog mot EU

Navn: Gunvor Hass (20)Stilling: Student på Afrika-studier.Aktuell med: Nyvalgt leder i Ungdom mot EU.

Hvilken person kunne du tenke deg å være for en dag?

– Pippi Langstrømpe for hun ser så bekymringsløs og glad ut – og dessutener hun sterk som en hest.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– «Slavenes kyst» av den danske forfatteren Thorkild Hansen. Den leste jegpå videregående. Mamma og jeg har vært på de tidligere dansknorskeJomfruøyene i Vestindia og der ble interessen for Afrika vakt. Vi så sporetter kolonitidens slaverivesen.

Når skjønte du at du var blitt voksen?

– Da jeg begynte å betale regninger hver måned etter at jeg flyttethjemmefra for ett og et halvt år siden skjønte jeg at nå var det alvor.

Bør Norge bli republikk?

– Nei egentlig ikke men jeg har ingen klar formening om det.

Hvilken politiker har du størst sans for?

– Åslaug Haga. Hun er så festlig og karismatisk. Dessuten er hun flink til åsnakke om EU – i motsetning til mange andre...

Hva er det mest meningsløse du lærte på skolen?

– Rumpefotball! Da sitter man på gulvet og skal prøve å spenne ballen overet tennisnett. Det er litt volleyballregler her og det er om å gjøre å fåballen i bakken på andre siden. Jeg fant det i hvert fall helt bortkastet.

Hva er det mest unødvendige du eier?

– Jeg eier jo mye rart da men jeg har en saltstein fra saltgruvene vedKrakow. Den står langt inne i et skap. Vi besøkte restauranten ved gruveneog alle gjestene fikk en rosa saltstein.

Er den ikke fin å se på da?

Nei den ligger jo bare der langt inne i skapet og jeg ser den aldri menhar ikke hjerte til å kaste den for den minner meg om den hyggelige turentil Krakow.

Hva er du mest stolt over å ha fått til?

– Jeg er veldig stolt over å bli valgt til leder for Ungdom mot EU. Og så erjeg minst like stolt over å ha laget en ostekake som er veldig vanskeligmen tenk så ble den helt perfekt! Den består av mange lag og en må passeveldig godt på at den ikke bli brent. Det gjelder å plassere den riktigmidt i ovnen. Hittil har jeg bare laget den en gang.

Hva er din mest rampete egenskap?

– Hm... Jeg er ikke så veldig rampete av meg men når jeg tenker etter harjeg nok gjort noen rampestreker i mitt liv. Må bare passe på at folk ikkefår det altfor vondt.

Hvilken CD ville du valgt om du bare kunne velge én?

– Det må bli «Post» med Bjørk.

Hvor vil du helst være akkurat nå?

– I Afrika der det er varmt og godt. På Zanzibar hvis jeg skal velge enplass. Men det er fint på Fetsund og; arenaen for årsmøtet i Ungdom mot EU.

Hvilken sak er du villig til å gå i demonstrasjonstog for?

– Da ville jeg gå i protesttog mot EU og særlig mot tjenestedirektivet somEU-kommisjonen arbeider med akkurat nå for å samkjøre reglene for det indremarked av tjenester.

Hvorfor bør Norge ikke inn i EU?

– Først og fremst fordi vi mister sjølråderetten på mange viktige områder.

Hvilken TV-serie følger du med størst glede?

– Det må bli «Dansefeber» på TV Norge. Den er litt «Idolaktig» bare at deter dans.

Hvem vil du helst stå fast i heisen med?

– Jeg har lyst til å stå fast i heisen med Johnny Depp. Han hadde garantertvært EU-motstander dersom han hadde bodd i Europa.

Mer fra Dagsavisen