Innenriks

Får ikke mer til ekstra 
beredskap

BRANNVESEN: Byrådet i Oslo ønsker ikke å styrke brannberedskapen i revidert budsjett.

Det var ikke satt av ei eneste ekstra krone til brannberedskapen i Oslo da Byrådet presenterte forslaget til revidert budsjett i går.

- Useriøst

Det var plusset på med halvannen million på investeringsbudsjettet, uten at noen i brannvesenet visste hva de pengene skulle gå til.

- Vi er skuffet. Dette er på grensen til useriøst. Vi har lenge synliggjort de behovene vi har, og hvilke utfordringer vi som brannfolk står overfor hver eneste dag. Vi er så lavt bemannet at det går på sikkerheten løs for gutta, noe vi også har dokumentert. Vi er ikke blitt tatt på alvor av ansvarlig byråd Guri Melby, sier Bjørnar Aron Aronsen, leder Oslo Brannkorpsforening til Dagsavisen.

Riktig retning

Brannsjef Jon Myroldhaug mener et påpluss på investeringsbudsjettet er et skritt i riktig retning.

- Når det gjelder bemanning så er det en prosess som starter til høsten. Vi har kommet med innspill om hva vi trenger, og er spente på budsjettet for 2015, sier brannsjefen til Dagsavisen.

Foreslår mer

Varaordfører Libe Rieber-Mohn (Ap) møtte i går ettermiddag Bjørnar Aron Aronsen og hovedverneombud Ole André Olsvik for å diskutere veien videre. Håpet er at opposisjon får flertall for å øke driftsbudsjettet.

- Det er merkelig at byrådet ikke nevnte noen ting om dette i revidert. Jeg kommer snarlig til å foreslå mer penger til driften for å kunne øke bemanningen - uten at jeg kan tallfeste det. Jeg har godt håp om at SV og Rødt vil støtte oss. Så hvis også Frp støtter oss, har vi flertall, sier varaordføreren til Dagsavisen.

Revidert skal opp i bystyret 11. juni.

tom.henry.vestreng@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen