Cupmesteren slått ut

(Sandefjord-Aalesund 2-1 eeo.). Aalesund er regjerende cupmester. I går sa det stopp.

For Sandefjord klarte det igjen. I forrige runde slo de ut Vålerenga da kampen gikk til ekstraomganger. I går var det Aalesund som ikke klarte å stå imot presset etter at det sto 1-1 ved ordinær tid.

Det var en klassisk keepertabbe som avgjorde på slutten av første ekstraomgang. Eirik Andre Lamøy jaktet en tilsynelatende håpløs ball som Aalesund-keeper Sten Grytebust skulle ha kontroll på. Men keeperen skled, og Lamøy kunne enkelt sende ballen inn i det tomme buret. Dermed er Sandefjord i kvartfinalen. Hvem de møter der, får de vite tirsdag i neste uke.

Aalesund, for anledningen i sort, var best før pause da begge scoringene kom. Jason Morrison smelte inn ledelsen etter en drøy halvtime da Sandefjord ikke fikk klarert etter en corner. En klønete felling minuttet etterpå ga Sandefjord straffespark. Det satte Panajotis Dimitriadis sikkert i mål.

På Høddvoll slo Hødd Asker hele 7-0 og Hødd blir askeladden når bare åtte lag er igjen. Kvartfinalene spilles 18. og 19. august.