Nyheter

Ap og Frp: Norge må gjøre mer for å stanse virusvarianten

Norge må innføre obligatorisk testing ved grensen for å hindre den britiske virusvarianten å komme inn hit, mener både Frp og Ap.

Ap-leder Jonas Gahr Støre mener det var riktig å stanse alle direktefly fra Storbritannia umiddelbart, men at dette ikke er nok.

– Vi vet at den muterte versjonen også har dukket opp i andre land og ser ut til å spre seg raskt. Regjeringen bør derfor også innføre obligatorisk testing ved grensen, som Arbeiderpartiet har tatt til orde for og fremmet som forslag i Stortinget, sier han i en epost til NTB.

Det samme har Frp gjort, men Senterpartiet og regjeringspartiene stemte forslaget ned. Frp mener regjeringen ikke tar importsmitte på alvor.

Les også: Foreldreleder om omstridt mobbekartlegging: – Som foreldre blir vi bekymret (+)

– En lang rekke land stengte grensene tidlig søndag, da det ble oppdaget en mutert variant av koronaviruset i Storbritannia. Det er bra at Norge nå kommer etter, men ærlig talt Bent Høie, dette holder ikke, sier helsepolitisk talsperson i Fremskrittspartiet, Åshild Bruun-Gundersen.

– Gjennom hele sommer og høst har regjeringen innført en rekke test- og karantenefritak, og selv om de blir kjent med et mutert virus fra et våre naboland, så er de ikke i stand til å agere raskt, sier Bruun-Gundersen.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.

Mer fra Dagsavisen