Innenriks

Mann og kvinne siktet for drapsforsøk i Stavanger

En kvinne og en mann i 20-årene ble pågrepet etter en alvorlig voldshendelse i Stavanger lørdag kveld. De to er siktet for drapsforsøk.

Det var lørdag kveld klokken 19.26 at politiet fikk melding om en alvorlig voldshendelse på Sunde i Stavanger, opplyser politiet i en pressemelding tirsdag.

En mann i 20-årene ble fraktet til Stavanger universitetssjukehus (SUS) med stikkskader. De to siktede ble pågrepet i en bolig i nærheten samme natt.

– Politiet har etterforsket saken siden lørdag kveld. Vi har gjennomført avhør av både fornærmede og siktede, samt vitneavhør, sier politiadvokat Mads Lerum.

Politiet har gjennomført både tekniske og taktiske undersøkelser. De to som er pågrepet, ble innledningsvis siktet for grov kroppsskade. Etter noen dagers etterforskning er det imidlertid klart at siktelsen er utvidet til å gjelde drapsforsøk, opplyser politiet videre.

De to blir fremstilt for varetektsfengsling i Sør-Rogaland tingrett tirsdag ettermiddag.

Mannens forsvarer, Anne Høllen, opplyser overfor Nettavisen at hun ikke har rukket å snakke med sin klient, da han nettopp var blitt gjort kjent med at siktelsen var utvidet.

Advokat Karianne Kroken Sævereide, som er kvinnens forsvarer, opplyser at kvinnen ikke erkjenner straffskyld for drapsforsøk.

– Hun var i et omfattende avhør i går og har gitt en detaljert forklaring. Hun vil motsette seg fengsling, sier hun til Nettavisen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen