Innenriks

Ny rapport: Ti prosent av norske husstander strømmer sport ulovlig

Ti prosent av norske husholdninger abonnerer på ulovlige strømmetjenester i form av IPTV for å se sport, ifølge en ny rapport.

Svenske Mediavision står bak rapporten. Prosjektleder Natalia Borelius karakteriserer det som «alvorlig» at så mange velger ulovlig innhold til en billig penge, skriver Kampanje.

84 prosent av dem som på ulike måter benytter seg av ulovlig strømming via IPTV, har dessuten sagt opp sine lovlige abonnementer – enten det er betal-TV eller strømming.

– Sport og sportsinnhold er en viktig faktor til at så mange husholdninger velger å abonnere på ulovlige tjenester. Ifølge våre undersøkelser svarte 24 prosent av alle nordmenn som har tilgang til en ulovlig IPTV-tjeneste, at de så direktesendt sport i går, sier Borelius.

Ifølge analysebyrået øker ulovlig IPTV-strømming i Danmark og Sverige, men holdt seg stabilt i Norge. Økningen på ulovlig IPTV i Norden sett under ett er stor blant de yngre og øker mest i målgruppen 15 til 24 år.

I mars la TV 2 fram tall som viser at rundt 300.000 nordmenn bruker slike ulovlige tjenester for å se såkalt premium live sport.

«En kjempeutfordring», kalte TV 2-sjef Olav T. Sandnes dette. I kjølvannet meldte Kampanje at Kulturdepartementet lovet spørreundersøkelser og informasjonstiltak i kampen mot ulovlig strømming.

Les også: Når nordmenn byr på seg sjæl: Trender på Tinder

Les også: Boligbobla vi snakker for lite om

Les også: Når kommer feriepengene, og hvor mye får du?

Mer fra Dagsavisen