Innenriks

Norge gir 170 millioner kroner til flyktninger i Ukraina og Moldova

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) varsler at Norge øker støtten til flyktninger i krigsherjede Ukraina og nabolandet Moldova med 170 millioner kroner.

– Jeg har selv møtt ukrainere på flukt i Ukraina og naboland. Det gjør sterkt inntrykk å høre de mange forferdelige historiene om hvordan krigen bryter opp lokalsamfunn og splitter familier, sier Støre i en pressemelding.

Millionbeløpet er en del av Nansen-programmet, og går til arbeidet som FNs høykommissær for flyktninger gjør i de to landene, opplyser regjeringen i en pressemelding. Økningen ble offentliggjort da FNs høykommissær Filippo Grandi besøkte Oslo onsdag.

Så langt i år har Norge allerede bidratt med 745 millioner kroner til Røde Kors-bevegelsen og FNs humanitære arbeid i Ukraina og for flyktninger i nabolandene.

Moldova er ett av landene som tatt imot svært mange flyktninger siden Russland gikk til fullskala krig mot Ukraina i februar 2022. FN anslår at over seks millioner ukrainere har flyktet fra landet, samtidig som fire millioner er drevet på flukt i eget land.

Les også: Ukrainas førstedame: – Det var et sjokk for oss alle

Mer fra Dagsavisen