Innenriks

Fly nødlandet på Flesland etter røykutvikling

Et passasjerfly fra Widerøe måtte søndag kveld nødlande på Flesland lufthavn i Bergen etter røykutvikling om bord. Ingen ble skadd.

Like før klokken 18 meldte 110-sentralen Vest at flyet hadde landet. Nødetatene rykket ut til stedet med store ressurser.

Flyet var på vei fra Bergen til Kjevik lufthavn i Kristiansand. Data fra FlightRadar viser at flyet kom så langt sør som Haugesund, før det måtte snu. Det aktuelle flyet er et 78-seters turbopropfly.

– Flyet har nå landet trygt, men det observeres røyk fra en motor. Avinor overtar koordineringen lokalt, skrev Hovedredningssentralen Sør-Norge på X.

Ingen personer ble skadd, men passasjerene om bord får oppfølging av politi og helsepersonell.

Ukjent årsak

Det ble først meldt om røykutvikling i cockpit, men kommunikasjonssjef Catharina Solli i Widerøe sier til Bergens Tidende at røyken var i kabinen der passasjerene satt.

Det er uklart hva som har forårsaket røyken. Flyet skal nå undersøkes av flyteknikere etter at det har blitt tauet bort til teknisk base på Flesland.

Widerøe opplyser at det var 54 passasjerer og fire besetningsmedlemmer om bord.

– Normal prosedyre er at kaptein på flyet har en debrif med passasjerene i etterkant og forklarer hva som har skjedd. Så blir passasjerene booket om til senere avganger, sier pressevakt Catharina Solli til TV 2.

Røykmaske

Til Bergensavisen sier operasjonsleder Stein Rune Halleraker i politiet at flyet opplyste om både motorproblemer og røykutvikling i nødmeldingen de sendte.

– Det ble oppdaget røyk i en av to motorer da de var øst for Karmøy, opplyser redningsleder Andreas Ingsøy ved Hovedredningssentralen til TV 2.

Dagbladet og VG har fått tilsendt bilder og videoer som skal være tatt på innsiden av det aktuelle flyet. Bildet viser en del røyk, folk som holder seg for munnen, og en person med røykmaske inne i kabinen.

Klokken 19.10 skriver politiet på X/Twitter at de fleste ressursene fra nødetatene har avsluttet på stedet.

– Vi blir igjen med noen patruljer og gjennomfører diverse etterforskningsskritt.

Les også: Her er AFP-grepene som kan sikre pensjonen din

Les også: Ordfører: – Tror ikke Norge skjønner hvor ille det egentlig er (+)

Mer fra Dagsavisen