Innenriks

Kjerkol ba pressen skamme seg – får svar

Ingvild Kjerkol (Ap) valgte å sende et stikk til pressen på pressekonferansen etter at hun hadde blitt bedt om å tre ut av regjering.

Hun rettet fokus mot medstudenten hun hadde skrevet masteroppgaven sammen med.

– Dere har ikke vært snille med henne. Så skam dere litt for det, sa Kjerkol på pressekonferansen.

De leverte masteren i helseledelse ved Nord universitet sammen, den er nå underkjent på grunn av fusk.

– De gangene vi har publisert kritikk av oppgaven hun har skrevet, har hun fått samtidig imøtegåelse eller tilsvar. Da har vi sendt en SMS om hva vi kommer til å publisere, og sagt at hvis hun vil svare, kan hun ta kontakt. Vi har vært veldig bevisst på at hennes rolle har vært som medforfatter, og vi har ikke ønsket å plage henne på noen måte, sier redaksjonssjef i økonomi og politikk hos NRK, Kyrre Nakkim, til Kampanje.

TV 2s nyhetssjef etterlyser mer konkret kritikk fra Kjerkol.

– Vi har ikke identifisert studenten og har vært påpasselige med å sladde navn i bilder av oppgaven og i vår gjengivelse av de interne dokumentene TV 2 har omtalt i saken. Jobben vår er å se makten i kortene, og fokuset har derfor hele tiden vært å lage journalistikk på helseministeren og hennes rolle og opptreden i denne saken, som den mektige og offentlige personen hun er, sier nyhetssjef Fredrik Kirkevold.

Begge sjefene forteller til Kampanje at de ønsker debatten velkommen, og at de lytter til hva Ap-politikeren sier.

– Det er utrolig tøft å stå i en mediestorm. Er vi ikke ydmyke og ikke tar til oss kritikken, gjør vi oss selv en bjørnetjeneste, mener Nakkim.

Kommentar: Støre trenger en plettfri statsråd nå

Les også: 43 prosent tekstlikhet i Kjerkols masteroppgave

Les også: Neumann om Kjerkol: – En hån mot vår yrkesgruppe

Mer fra Dagsavisen