Innenriks

Røde Kors: Dårlig påskevær har ført til færre skader

Det har vært en påske med dårlig vær mange steder i landet. Dermed har færre lagt ut på tur i fjellet og følgelig færre blitt skadd, ifølge Røde Kors.

I løpet av påskeuka har Røde Kors Hjelpekorps bistått ved 273 skadetilfeller rundt om i landet. Det er nær halvparten av normalt nivå, opplyser Røde Kors i en pressemelding.

– Årets påske har vært preget av skiftende og dårlig vær mange steder i landet, spesielt i mange av de populære utfartsområdene på Sør- og Østlandet. Vi ser at mange følger svært godt med på værvarselet, pakker tursekken godt og legger opp turene etter været, sier Margrethe Skåden i landsrådet for Røde Kors Hjelpekorps.

Og når det er dårligere vær, er det færre som legger ut på langturer, sier Skåden, som viser til at kortere og færre turer betyr færre skader.

Det har likevel ikke vært en helt rolig påske for hjelpemannskapene, som har rykket ut til mange forskjellige oppdrag i påsken.

– De frivillige har brukt det som tilsvarer 228 dagsverk gjennom påsken på ulike typer oppdrag, alt fra større leteaksjoner etter savnede mennesker og skredulykker til mindre skader vi har bistått med, sier Skåden.

Mer fra Dagsavisen