Innenriks

Dødsfallene i Ål etterforskes som drap og selvdrap

Politiet har iverksatt drapsetterforskning etter at fire personer ble funnet døde i en bolig på Torpo i Ål kommune lørdag.

Foreløpige vurderinger er at man står overfor drap og et selvdrap, skriver Sørøst politidistrikt i en pressemelding søndag.

Det var to voksne og to unge voksne ble funnet døde i en enebolig på Torpo i Ål kommune lørdag. De fire er i familie, og samtlige bodde på adressen der de ble funnet.

Politiets patrulje rykket i 15-tiden lørdag ettermiddag ut til boligen på bakgrunn av en bekymringsmelding, men tok seg ikke inn i boligen etter å ha sjekket den utvendig, ifølge politistasjonssjef Brit Fyksen ved Midtre Hallingdal politistasjon.

Politistasjonssjef Brit Fyksen under en pressebrifing på Midtre Hallingdal politistasjon søndag formiddag.

Ettersom det i løpet av ettermiddagen ikke ble oppnådd kontakt med noen av beboerne, oppsøkte politiet på ny på stedet ved 20-tiden og tok seg da inn i boligen. Der fant politiet fire personer døde.

Ikke identifisert

Deres identitet blir ikke formelt bekreftet før det er gjennomført obduksjon.

Politiet varslet mediene om hendelsen lørdag klokken 22.25 etter å ha fått en bekymringsmelding fra et familiemedlem.

Det er ingen indikasjoner på at det er flere personer involvert i hendelsen, understreker Fyksen.

Det er funnet våpen på stedet. Ingen er så langt siktet for drapene, og det er heller ikke oppnevnt noen bistandsadvokat.

Åstedsundersøkelse vil foregå i flere dager fremover. Det blir blant annet foretatt datatekniske undersøkelser, ifølge politiet.

– En stor sorgreaksjon i hele bygda

Det lille lokalsamfunnet Torpo i Ål kommune reagerer med stor sorg på dødsfallet til fire sambygdinger.

Familien på fire var godt kjent i lokalsamfunnet på Torpo, ifølge ordfører Solveig Vestenfor i Ål kommune. Dødsfallene kom fullstendig overraskende på bygdesamfunnet.

– Det er mange som kjente dem. Torpo er jo et lite lokalsamfunn, og for mange gjør dette at dødsfallene kommer veldig nært. De opplever at dette vedkommer dem direkte, sier Vestenfor til NTB.

Ordfører Solveig Vestenfor i Ål kommune sier at dødsfallene vil prege kommunen i lang tid.

Søndag ettermiddag var Torpo kirke åpen, og der var kriseteam, prester og kommuneledelsen til stede. 20–30 personer oppsøkte kirken i løpet av den første halvtimen den var åpen.

Vestenfor beskriver «en stor sorgreaksjon i hele bygda», og at mange på Torpo opplever «sjokk og lammelse» etter det som skjedde lørdag. Nå er det viktig for kommunen og andre instanser å stille opp med et tilbud til dem som trenger noen å snakke med og som trenger å få bearbeidet det som har skjedd,

– Det preger bygda veldig. Det viktigste vi kan gjøre nå, er å være tilgjengelig for dem som trenger det, sier Vestenfor.

Psykososialt kriseteam er satt inn og følger opp de pårørende. Kriseteam, samt prester og kommuneledere, er til stede i Torpo kirke, som er åpen fra klokken 15 til 18 i ettermiddag.

Les også: Fire personer funnet døde i en bolig i Ål kommune

Mer fra Dagsavisen