Innenriks

Glatte veier fører til trafikkaos i Rogaland

Glatte veier har skapt trøbbel i trafikken i store deler av Rogaland mandag morgen. Biler har kjørt seg fast og det er mye kø på veiene i Stavanger-området.

– Nå er det fire timers venting for å få hjelp, sier sjef for bergingsbilene i Viking redningstjeneste, Eivind Våland, til NRK.

Det snør og sludder i store deler av Rogaland mandag, og temperaturen på rundt null grader ved kysten fører til svært glatt føre.

Politiet forteller til NRK at de har fått inn flere meldinger om biler som har kjørt seg fast, og melder at det er lange køer på alle veier som fører til Stavanger sentrum.

Også kollektivselskapet Kolumbus forteller at de sliter på det glatte føret.

– Det går ikke spesielt godt. Det er dessverre forsinkelser over stort sett hele linjen. Når trafikken står, står bussen også, sier kommunikasjonsrådgiver Morten Nesvik til NRK.

Foreløpig er det ikke meldt om store trafikale problemer på Stavanger lufthavn Sola, men brøyting av rullebanen kan føre til noen forsinkelser.

På Universitetet i Stavanger er flere eksamener utsatt som følge av at studenter har hatt problemer med å rekke fram i tide.

74 busser parkert

Som følge av snøværet som har ført til store trafikale problemer i Rogaland mandag formiddag, parkerer Connect Bus alle sine 74 leddbusser på Nord-Jæren, melder Aftenbladet.

– Bussene spinner på flat mark. Dette vil helt klart få konsekvenser for ettermiddagstrafikken, sier Stein Enersgård, trafikksjef hos Connect Bus, til Aftenbladet.

Connect Bus kjører rutebussene på Nord-Jæren på oppdrag for kollektivselskapet Kolumbus.

Les også: 2024 blir et gullår for konspirasjons-teoretikere

Les også: Slik vil Nessa Nordtun skaffe flere lærere til norsk skole

Nyeste fra Dagsavisen.no: