Innenriks

Over 100 pasienter har fått brev etter overgrepssak i Stavanger

120 tidligere pasienter ved Stavanger universitetssjukehus (SUS) har fått brev etter en overgrepssak ved sykehuset. Vil finne ut om det er flere ofre.

«Vi tar nå kontakt med ungdommer som har vært innlagt hos oss i den perioden. Vårt ønske er å kartlegge om noen av dere opplevde ubehagelig eller grenseoverskridende atferd fra en av våre ansatte i den tiden du var innlagt», heter det i et brev sykehuset har sendt ut, ifølge Stavanger Aftenblad.

Bakgrunnen er dommen mot en 37 år gammel mann, som i oktober ble dømt til fire år og ni måneders fengsel for å ha misbrukt stillingen sin som sykepleier for å skaffe seg seksuell omgang med to pasienter på innlagt på barne- og ungdomspsykiatrien (BUP) ved SUS.

Klinikksjef for psykisk helsevern barn, unge og rusavhengige, Lars Conrad Moe, sier til avisa at brevet er sendt til cirka 120 pasienter.

– Saken er såpass alvorlig at vi først og fremst ønsker å forsikre oss om at det ikke er flere ofre. I og med at vi ikke oppdaget disse forholdene mens mannen jobbet hos oss, er det viktig at vi tar ansvar og viser omsorg for pasientene våre nå som vi har blitt bedre kjent med detaljene i saken, sier han.

Les også: Nessa Nordtun støtter råd om innstramming i skolen, men elevene vil beholde mobilen

Les også: Mímir: – Vi knuste jo høyresida helt fullstendig! Siden har det bare gått nedover


Nyeste fra Dagsavisen.no: