Innenriks

Lagmannsretten vil løslate drapssiktet i Jonas Henriksen-saken

Borgarting lagmannsrett vil løslate 28-åringen som er siktet for drapet på Jonas Henriksen, opplyser forsvarerne. Påtalemyndigheten har anket avgjørelsen.

Tre av de siktede er allerede løslatt. Nå vil lagmannsretten også løslate 28-åringen som fortsatt sitter fengslet. Påtalemyndigheten har anket avgjørelsen til Høyesterett, opplyser forsvarerne.

– Vår klient er lettet over at lagmannsretten har kommet fram til at også han løslates fra varetekt på lik linje med de øvrige siktede i saken, sier advokat Thomas Randby i Elden Advokatfirma til NTB.

Familien reagerer

Bistandsadvokaten til Henriksens familie sier at de reagerer sterkt på avgjørelsen.

– Jeg har hatt et telefonmøte med alle de etterlatte etter Jonas, og de reagerer meget sterkt på denne løslatelsen. De hadde vanskeligheter med å akseptere at den antatte hovedmannen tidligere ble løslatt, sier bistandsadvokat Marijana Lozic til VG.

Hun sier både familie, venner og folk i lokalmiljøet reagerer på at de siktede løslates før saken har fått en avgjørelse i rettsvesenet.

Først pågrepet

28-åringen ble pågrepet på Rena i september. Han var den første som ble pågrepet i saken, og det hadde gått én hel måned fra drapet skjedde fram til mannen ble pågrepet.

Politiet har ment at det var 28-åringen som lurte Henriksen opp til hytta der han ble funnet drept.

Mannen har nektet straffskyld for drapet. Det har også de andre siktede i saken. Tre av de andre siktede ble løslatt 20. desember. Siktelsene ble likevel opprettholdt.

30 år gamle Jonas Henriksen ble funnet skutt og drept i bilen sin ved en hytte i Nes på Ringerike 17. august i år. Politiet har opplyst at 30-åringen hadde status som fornærmet i flere saker som har vært eller er under etterforskning. Fra mars til august i år ble det registrert elleve anmeldte forhold.

Politiet beklaget

Politiet har beklaget til familien, som mener drapet kunne ha vært avverget hvis politiet hadde etterforsket anmeldelsene grundigere.

Tidligere denne måneden ble en mann i 30-årene siktet for skadeverk i forbindelse med drapsetterforskningen. Han er ikke siktet for selve drapet eller medvirkning til det. Mannen befinner seg i utlandet og vil bli pågrepet når han kommer til Norge.

Mer fra Dagsavisen