Innenriks

Formueshopp for Sindre Finnes

Fra 2021 til 2022 økte formuen til Sindre Finnes fra 2,3 millioner kroner til 3,6 millioner kroner.

Ektemannen til Høyre-leder Erna Solberg tjente 2,3 millioner kroner i 2022, noe som er 800 000 over inntekten hans året før, skriver Dagbladets Børsen. Solberg selv hadde på sin side en formue på 4,6 millioner kroner i 2022, nær uendret fra året før.

Avisen har ikke kunnskap om denne økningen tilskriver seg fra et svært godt lønnsoppgjør i NHO-foreningen Norsk Industri, der Finnes er fagdirektør, eller om forklaringen ligger et annet sted.

Finnes havnet i høst i medienes søkelys, da Solberg innrømmet at hun hadde vært inhabil flere ganger i løpet av sine åtte år som statsminister som følge av ektemannens omfattende aktiviteter på aksjemarkedet.

Mer fra Dagsavisen