Innenriks

Mann siktet for grove trusler etter skytehendelse

Mannen som skjøt mot en taxi i Egersund lørdag kveld, er siktet for grove trusler.

– Etter dialog med politiet ble en mann i 40-årene pågrepet på stedet på bakgrunn av bevisforspillelsesfare. Han er siktet for grove trusler, og skal etter planen avhøres i dag, sier politiadvokat Cecilie Steen i en pressemelding søndag,

Videre opplyser hun at fengsling foreløpig ikke er vurdert. Hendelsesforløpet er uklart, og politiet kan foreløpig ikke si noe om foranledning eller motiv.

– Vi er i en innledende fase av etterforskningen og må derfor være tilbakeholdne med informasjon, sier Steen.

Mannen ble pågrepet like etter klokken 23 lørdag kveld. Avhørene med ham starter søndag formiddag, får NTB opplyst.

I 21.30-tiden lørdag fikk politiet melding om en at en taxi med en kunde inni ble skutt på da de kom til en adresse i nærheten av Egersund sentrum.

Mannen som skjøt, kom ut fra en adresse og gikk inn igjen etterpå, skrev politiet på X (tidligere Twitter).

Motiv og hendelsesforløpet som ledet til skyteepisoden, er fortsatt ukjent. Det er heller ikke kjent om det er relasjon mellom passasjeren og gjerningspersonen og om gjerningspersonens adresse var taxiens bestemmelsessted.

Aftenbladet skriver at politiet bar ut flere våpen fra boligen der gjerningspersonen befant seg før pågripelsen.

– Vi har en formening om hva slags våpen som er brukt, men det viktigste for oss nå er at drosjesjåføren og kunden har kommet seg i sikkerhet. Disse blir ivaretatt, sa Solheim til NTB lørdag kveld.

Mannen ble kjørt i arrest. Politiet har gjennom natten undersøkt åstedet og snakket med vitner. Politiet opplyser å ha kjennskap til gjerningspersonen fra tidligere.

Mer fra Dagsavisen