Innenriks

Kronen svekkes ytterligere – ekspert frykter mer nedgang

Kronen svekket seg markant tirsdag. På sitt dyreste kostet en euro 11,98 kroner, som er rekordnivå siden mai. Nå frykter en ekspert at den kan svekkes enda mer.

– Jeg tror at kronen kan holde seg på dagens nivå, og potensielt svakere også, sier leder for allokering og globale renter Olav Chen i Storebrand til E24.

Han frykter at den svekkede kronen kan bidra til å holde prisveksten og rentene høye fremover. Sett bort ifra en topp i mai, er både dollaren og euroen på sitt dyreste de siste tolv månedene.

– Jeg er veldig opptatt av kronekursen fordi den gir en direkte effekt på inflasjonen seks til ni måneder fram. Se alt som er rundt deg. Alt er jo kjøpt fra utlandet, sier Chen.

Kronekursen vil også bli sentral når Norges Bank skal vurdere rentenivået i tiden som kommer. Norges Bank har allerede varslet at det trolig vil bli en ny renteheving neste måned.

– Det er en veldig sentral størrelse nå. Inflasjonstallene for oktober som kommer på fredag, kan føre til ganske store svingninger. Både i forventninger til hva Norges Bank gjør i desember, men også for kronekursen, sier rente- og valutastrateg Nils K. Knudsen i Handelsbanken til E24.

Nyeste fra Dagsavisen.no: