Innenriks

Klart for prinsessebryllup: – Glade for å kunne feire kjærligheten

Durek Verrett blir del av kongefamilien når han og prinsesse Märtha Louise gifter seg på Hotell Union i Geiranger 31. august 2024.

Av Marius Helge Larsen

Dato og sted for bryllupet ble kjent onsdag formiddag.

– Vi er utrolig glade for å kunne feire kjærligheten vår i Geirangers vakre omgivelser. Det betyr mye for oss å samle våre nærmeste på et sted som er så rikt på historie og spektakulær natur. Geiranger er det perfekte sted for å omfavne vår kjærlighet, sier paret i en felles uttalelse.

I en pressemelding om bryllupet skryter de to av naturen i Geiranger.

– Geiranger er kjent for sin spektakulære fjord og sine dramatiske fjell. Geirangerfjorden står på Unescos verdensarvliste og representerer Norges rike kultur og naturskjønnhet.

De skriver videre at de på nåværende tidspunkt ikke vil gi ytterligere detaljer.

Kongeparet: – Gleder oss

Kong Harald og dronning Sonja gratulerer prinsessen og hennes forlovede med det kommende bryllupet.

– Vi er glade for å få Durek Verrett inn i familien, og vi ser fram til å feire den store dagen sammen med dem. Vi ønsker Märtha og Durek alt det beste, sier de i en kunngjøring.

Også kronprinsparet gleder seg.

– Vi gratulerer prinsesse Märtha og Durek Verrett med bryllup i august neste år. Vi er glade på deres vegne og gleder oss til å feire sammen med dem i Geiranger. Vi ønsker Märtha, Durek og jentene alt godt for framtiden.

Nytt bilde

Paret har sendt ut et nytt bilde i forbindelse med offentliggjøringen av planene. På bildet er Märtha Louise ikledd en hvit kjole og Verrett har på seg en rosa dressjakke og et gullsmykke rundt halsen.

Prinsessen har også på seg forlovelsesringen, som blant annet består av en grønn smaragd.

Durek Verrett har fortalt til People Magazine at tre diamanter som rammer inn smaragden, skal representere Märthas døtre, Maud Angelica, Leah Isadora og Emma Tallulah Behn.

Kirkebryllup?

Det er ennå ikke kjent om vielsen skal finne sted i kirken eller ikke.

Geiranger kirke ligger vakkert til, på et platå med utsikt over Geirangerfjorden, omtrent fem minutter fra Hotel Union, der bryllupsfesten skal foregå. Storfjorden kyrkjelege fellesråd, som har ansvar for Geiranger, vil ikke kommentere saken.

Kongehuset opplyser at de ikke bidrar til å finansiere bryllupet.

– Bryllupet mellom prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett finansieres ikke av Kongehuset, men privat, forteller kommunikasjonssjef Guri Varpe til NTB.

Forlovelse

Forholdet mellom prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett ble først kjent i 2019, og i juni i fjor forlovet de seg.

Etter tre år med tidvis avstandsforhold mellom Norge og Los Angeles, sa paret at de er klar til å ta forholdet et steg videre.

– Kjærlighet dømmer ikke hvor man kommer fra eller hvem man er som mennesker. Kjærlighet skaper bro mellom mennesker, kulturer og religioner. Og vi er glad for å ha funnet hverandre, på tvers av kontinenter, etnisitet og sosial bakgrunn, skrev paret i en pressemelding.

Kritikk

Det har tidvis stormet rundt paret, blant annet da de sammen dro ut på foredragsturneen «The Princess and the Shaman» i 2019.

Märtha Louise fikk kritikk for å blande sammen kommersielle interesser og prinsessetittelen. Verrett har også fått kritikk for sin rolle som sjaman og uttalelser han har kommet med.

I november i fjor ble det kjent at Märtha Louise beholder prinsessetittelen, men avslutter sine offisielle oppgaver for kongehuset.

Blir del av kongefamilien

Etter bryllupet vil Verrett være en del av kongefamilien.

– På samme måte som Erling Lorentzen, Johan Martin Ferner og Ari Behn vil Durek Verrett bli en del av kongefamilien når de gifter seg, men han vil i tråd med tradisjonen ikke ha noen tittel eller representere kongehuset, opplyste slottet i november i fjor.

Prinsesse Märtha Louise er nummer fire i arverekken til tronen, noe som betyr at hun etter loven måtte ha tillatelse fra kongen til å gifte seg.

---

Fakta om Durek Verrett

  • Durek Verrett og Märtha Louise bekreftet i mai 2019 at de var i et forhold. 7. juni 2022 opplyste paret at de er forlovet.
  • Beskriver seg selv som healer, åndelig veileder og sjaman på sin egen nettside.
  • Født 17. november 1974 i California i USA.
  • Hadde i 2019 et samarbeid med Märtha Louise som omfattet foredragsturneen «The Princess and the Shaman».
  • Samme år kom boken hans «Spirit Hacking», som ble sterkt kritisert blant annet fordi Verrett skrev at kreft er «selvpåført» og et resultatet av at vi ikke lenger ønsker å leve.
  • Cappelen Damm stanset utgivelsen av boken etter «etiske vurderinger», mens Lille Måne Forlag senere ga den ut.
  • Det ble også bråk da Verrett i 2022 hevdet at en spesiell medaljong gjorde ham frisk etter at han ble smittet av korona.
  • Verrett bor i dag i Los Angeles halvparten av tiden, og resten av tiden i Norge sammen med Märtha. De to har tidligere snakket om å flytte sammen til USA.
  • Verrett sa i et intervju med TV 2 tidligere i år at han kunne tenke seg å flytte til Norge.

---

Mer fra Dagsavisen