Innenriks

Melder over 40 grader i Sør-Europa – myndighetene i beredskap

En varmebølge rammer denne uka deler av Sør-Europa og Nord-Afrika, med temperaturer som ventes å passere 40 grader.

Det kan er ventet i deler av Spania, Frankrike, Hellas, Kroatia og Tyrkia, melder BBC.

I Italia kan gradestokken også nå 48 varmegrader. Det er utstedt rødt farevarsel i ti byer, deriblant Roma, Bologna og Firenze. I byen Lodi utenfor Milano døde tirsdag en 44-årig arbeider som jobbet med å male en fotgjengerovergang.

Et satellittbilde fra EUs Copernicus-program viser at bakketemperaturen i regionen Extremadura i Spania tirsdag lå på 60 grader, melder kanalen.

Storbritannias meteorologiske institutt sier hetebølgen er ventet å nå sin topp på fredag, og fortsette inn i helga. Da er det blant annet meldt opptil 45 grader i den greske hovedstaden Aten.

Det meteorologiske instituttet i Italia gir hetebølgene navn etter mytologiske skikkelser. Den pågående bølgen er oppkalt etter den trehodede helveteshunden Kerberos, som blant annet figurerer i Dantes «Den guddommelige komedie».

Over 60.000 personer ble registrert døde i Europa som følge av hete i sommermånedene i fjor, 18.000 av dem i Italia. Det viser en nylig framlagt studie fra Barcelonas institutt for global helse og det franske forskningsinstituttet INSERM.

Mer fra Dagsavisen