Innenriks

Færre velger vingene etter pandemien

38 prosent flere fløy i desember i fjor sammenlignet med samme måned i 2021. Det er likevel 11 prosent færre enn antall flypassasjerer i desember 2019.

Flytrafikken begynner å normalisere seg, men selv ikke i årets siste måned flyreiste vi like mye som før.

3,7 millioner passasjerer ble registrert på fly i desember. Økningen i antall passasjerer var størst for utenlandsflygninger, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB). 1,4 millioner passasjerer på flygninger til og fra utlandet ga en økning på 76 prosent sammenlignet med julemåneden i 2021. Det var 2,3 millioner passasjerer med innenlandske flygninger, en økning på 22 prosent.

Tall hentet fra statistikken Lufttransport viser en totaløkning i 2022 på hele 96 prosent, sammenlignet med 2021, et år sterkt påvirket av covid-19 og dertil hørende restriksjoner.

I alt ble det registrert 49 millioner passasjerer om bord ved avgang og ankomst på norske lufthavner i 2022, mot 25 millioner passasjerer i 2021. Men sammenlignet med 2019 sank passasjertallet i fjor med 16 prosent.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen