Innenriks

Elleveårig gutt døde etter båtulykke i Bergen

En elleve år gammel gutt døde onsdag etter å ha vært involvert i en båtulykke i Bergen 11. september. Guttens far er siktet for uaktsom navigering.

Faren er selv alvorlig skadd, opplyser Vest politidistrikt.

Gutten satt om bord i en speedbåt som kantret på Byfjorden i Bergen, og har vært innlagt på Haukeland sykehus etter ulykken. Politiet har besluttet at han skal obduseres.

– Det som har skjedd, er en forferdelig tragedie. Ulykken har fått det verst tenkelige utfall. Min klient er i dyp sorg og helt knust over tapet av en kjær og god sønn. Han har det svært tungt, og hans tanker går særlig til familien og alle som hadde sønnen kjær. Han er selv alvorlig skadd og ber om ro for familien i denne vanskelige tiden, sier mannens forsvarer, advokat Ellen Eikeseth Mjøs, til Bergensavisen.

Avhørt

Ifølge vitner holdt speedbåten høy fart da den gikk rundt. Det var to voksne og to barn om bord. Politiet har gjennomført innledende avhør av faren og den andre passasjeren.

– På grunn av deres helsetilstand har det til nå ikke vært forsvarlig med ytterligere politiavhør, opplyser Vest politidistrikt.

I lys av dødsfallet skal politiet vurdere om hendelsen også rammes av andre straffebud.

Etterforsker ulykken

Politiet har snakket med flere vitner, men jobber fortsatt med å kartlegge hendelsesforløpet.

– Vi har dannet oss et bedre bilde av hva som skjedde, og vi kartlegger grundig. Men jeg ønsker ikke å gå i detaljer om foranledningen til ulykken, sier politiadvokat Katrine Engelsgjerd Eikestad til avisen.

Politiet har varslet Sjøfartsdirektoratet om ulykken og fortsetter etterforskningen av saken. Det skal tas avhør av vitner, og det skal blant annet gjennomføres en teknisk gjennomgang av båten.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen