Innenriks

Færre bytter kraftleverandør

Antall leverandørbytter blant norske strømkunder har ikke vært lavere siden 2019, ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Husholdninger byttet kraftleverandør 95.000 ganger i andre kvartal i år. Sammenlignet med andre kvartal 2021 er det nedgang i leverandørbytter på 16 prosent, og 21 prosent sammenlignet med 2020. Antallet leverandørbytter i andre kvartal var på 43 prosent lavere enn i første kvartal.

– Dette er det laveste antall bytter registrert siden Elhubs oppstart i januar 2019, til tross for høye strømpriser og mye medieoppmerksomhet. En årsak til det lave antall leverandørbytter kan være at mange husholdninger byttet leverandør vinteren 2021/22, sier seksjonsleder Torfinn Jonassen i NVE.

Næringskunder bytter kraftleverandør omtrent 10.000 ganger i løpet av andre kvartal, som ligger nærmere normalen. Vi ser derfor ikke den samme nedgangen som for husholdninger.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen