Innenriks

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) vant «Kompani Lauritzen»

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) gikk av med seieren i årets sesong av realityprogrammet «Kompani Lauritzen».

– Det var et rørende øyeblikk å komme i mål og se hele laget stå der, sier Mehl til NTB.

Lørdag var hun og de andre deltakerne samlet til finalefest på Mesh i Oslo.

– Uavhengig av resultatet så handler «Kompani Lauritzen» først og fremst om å få til ting sammen. Det har vært et fantastisk samhold der vi har bygget opp hverandre hele veien. Uten et godt lag er man ingenting, og jeg er stolt av oss alle 14, sier hun.

Mehl kom til finalen sammen med Marius Skjelbæk, Emilie Nereng og Rikke Isaken.

– Absurd

Hun har fått kritikk for å delta i realityprogrammet, blant annet fra Aftenpostens politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim.

– Det er krig i Ukraina. Samtidig leker Norges beredskapsminister krig som lørdagsunderholdning. Det er helt absurd, tvitret han i februar.

Mehl svarte på kritikken i VG:

– Det var ingen mulighet for at jeg kunne forutse dette. Serien ble spilt inn i fjor sommer, og sammen med andre erfaringer jeg har fått i livet, er erfaringene derfra noe jeg tar med meg inn i den jobben jeg har nå, sa hun.

Serien ble spilt inn sommeren 2021, før Mehl ble justisminister. Hun har bedt TV 2 om at honoraret hennes doneres til frivillige organisasjoner.

Slo ut Damli og Stordalen

Dette er den tredje sesongen av «Kompani Lauritzen», som også denne gang er spilt inn på Setnesmoen leir ved Åndalsnes i Møre og Romsdal.

Tidligere toppsyklist Dag Otto Lauritzen og programleder Kristian Ødegård står bak. 14 konkurrerer om å bli en del av Lauritzens fiktive kompani. De starter som rekrutter og må lære seg militær disiplin. Hver uke går de gjennom tøffe militærøvelser, og én deltaker sendes hjem.

De øvrige deltakerne i årets sesong var Ruben Markussen, Daniel Franck, Tone Damli Aaberge, Emilie Anker Stordalen, Dennis Siva Lie, Espen P.A. Lervaag, Lydia Gieselmann, Daniel Kvammen, Mayoo Indiran og Jan Tore Kjær.

Har vunnet før

Dette er ikke første gang Mehl har deltatt i et realityprogram. I 2015 vant hun første sesong av NRKs «Anno», der deltakerne skulle leve som man gjorde i Norge i 1764.

Mehl er tidenes yngste justisminister i Norge. Hun ble for første gang innvalgt på Stortinget i 2017, som representant for Hedmark. Fra 2017 til 2020 var hun medlem av justiskomiteen og var fra 2020 til 2021 medlem av utenriks- og forsvarskomiteen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen