Innenriks

Kompensasjonsordningen trappes ned

Den generelle kompensasjonsordningen for næringslivet vil bli trappet ned, opplyser regjeringen.

Næringsminister Iselin Nybø reagerer på bonusutbetalingene i Norwegian. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Den vil vare ut oktober 2021, men i en ytterligere nedtrappet versjon i tilskuddsperioden september/oktober 2021, opplyser Nærings- og fiskeridepartementet i en pressemelding.

Regjeringen endrer også kravene for støtte. Terskelen for omsetningsfall heves fra 30 til 40 prosent, og beregningsformelen justeres.

– Aktiviteten i økonomien har tatt seg kraftig opp de siste månedene. Etter hvert som regjeringens gjenåpningsplan gjennomføres, vil bedriftene som har vært rammet også gradvis kunne øke aktiviteten til et mer normalt nivå. Det er fortsatt bransjer som sliter med ettervirkninger av pandemien, og kompensasjonsordningen vil derfor vare ut oktober, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

Som del av revidert nasjonalbudsjett, som ble vedtatt i juni, har regjeringen forlenget den generelle kompensasjonsordningen for næringslivet.

Saken fortsetter under videoen

Regjeringen ba om å forlenge ordningen fram til 1. november, men ba også Stortinget om å få fullmakt til å avvikle ordningen så tidlig som i september dersom gjenåpningen av samfunnet hadde kommet langt nok.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen her