Innenriks

Imam i Drammen anmeldt for hatefulle ytringer

Det muslimske nettverket Minhaj-ul-Quran har suspendert imam Noor Ahmed Noor som har skrevet flere antisemittiske innlegg på Facebook, melder Vårt Land.

Minhaj-ul-Quran tar avstand fra uttalelsene mot jøder som ble publisert på imamens private Facebook-profil tidligere i år, heter det i en pressemelding fra nettverket.

– Dette er antisemittiske innlegg som trossamfunnet fordømmer og har nulltoleranse for, og står i strid med vårt arbeid gjennom flere tiår, heter det videre.

I lys av dette besluttet styret i Minhaj-ul-Quran Buskerud fredag å suspendere Noor fra sin stilling som imam i Drammen.

Imamen har beklaget innleggene, som nå er slettet fra profilen hans. Innleggene var kopiert fra andre, og deretter delt av ham selv, skriver han i en sms til Drammens Tidende.

– Mine innlegg ble publisert i frustrasjon over angrep i Gaza som ble begått mot uskyldige barn og kvinner. Kritikken og frustrasjonen min burde ha vært rettet mot regimet, ikke mot menneskegrupper.

Islamsk Råd Norge (IRN) tar sterkt avstand fra uttalelsene.

– Islamsk Råd tar fullstendig avstand fra innleggene. Vi tar selvfølgelig klar avstand fra uttalelsene, og fra alle former for antisemittisme, sier informasjonsansvarlig Mustafa Mahmood i IRN til Vårt Land.

Tidligere har Muslimsk Dialognettverk, Det mosaiske trossamfunn og Antirasistisk Senter også tatt avstand fra innleggene.

(©NTB)

Mer fra Dagsavisen