Innenriks

Undersøkelse: Nordmenn aksepterer ikke at rike land sniker i vaksinekøen

82 prosent av de spurte synes det er uakseptabelt at stater kan betale seg fram i vaksinekøen, viser en undersøkelse fra Kirkens Nødhjelp.

– Dette er et tydelig signal til politikerne, sier generalsekretær Dagfinn Høybråten i Kirkens Nødhjelp.

Undersøkelsen, som er gjort av Respons Analyse for organisasjonen, viser at det er de i aldersgruppen 18 til 24 år som er mest kritiske. 81 prosent i denne aldersgruppen svarer at de vil være villige til å gi fra seg sin vaksinedose til fordel for helsepersonell og sårbare mennesker i utviklingsland.

– Dette viser at nordmenn flest har sans for en rettferdig fordeling av vaksiner. Når Norge og andre rike land kjøper seg fram i vaksinekøen, så har ikke dette støtte i befolkningen, sier Høybråten. (NTB)

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.