Innenriks

Alle som kommer fra utlandet skal i karantene

Regjeringen fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendig, og vil sette alle som kommer fra utenfor Norden i hjemmekarantene.

Dette er blant tiltakene som kommer fra Helsedirektoratet torsdag ettermiddag.

Helsedirektoratet understreker at all innenlands transport skal gå mest mulig som normalt, men oppfordrer til å unngå fritidsreiser og alle reiser som ikke er strengt nødvendig. «Unngå offentlig transport hvis du kan, unngå andre steder hvor du lett kommer nær andre, unngå nærkontakt med andre,» er blant rådene.

Kollektivtransporten skal likevel opprettholdes, slik at de med kritiske samfunnsfunksjoner skal komme seg på jobb.

Karantene i 14 dager

Det strengeste tiltaket er altså at alle som har reist utenfor Norden etter 27. februar, skal i karantene i 14 dager når de kommer hjem.

Tiltakene er utarbeidet i samråd med Helsedirektoratet, og kommer fordi det har vært registrert en kraftig økning i antall smittede de senere døgnene, skriver flysmart24.no.

Høie sa at myndighetene i utgangspunktet tilstreber at innenlands transport skal gå mest mulig som normalt. Han var imidlertid helt klar når han sa dette:

– Vi oppfordrer sterkt alle til å unngå fritidsreiser, sa Høie.

Det betyr konkret at folk som skal reise på feriereiser til Syden eller på fritidsreiser til andre deler av verden, blir anmodet om å droppe det, skriver flysmart24.no.

Les også: Dette er tiltakene som skal stanse koronasmitte i Norge

Samleside: Alt du trenger å vite om korona

Mer fra Dagsavisen