Innenriks

Ny bekymringsmelding om Trond Giske fra tillitsvalgt

Video fra nattklubb i Oslo i 2-tiden natt til søndag har ført til ny bekymringsmelding om Giske.

Av Heidi Taksdal Skjeseth og NTB 

Samme dag som Trond Giske ble innstilt til et toppverv i Trøndelag Ap, kom en ny bekymringsmelding om Giskes oppførsel overfor en ung kvinne.

Bekymringsmeldingen kom som reaksjon på en video som ble tatt opp ved 2-tiden natt til søndag på utestedet Bar Vulkan på Grünerløkka i Oslo, skriver VG.

Bekymringsmeldingen til Arbeiderpartiet er ikke sendt inn av kvinnen selv, men av nestleder i Fagforbundet Sykehus og helse Oslo, Knut Sandli. Kvinnen på videoen er medlem i foreningen.

- Det ble litt mye

Ifølge avisen viser videoen at Giske henger over ryggen på en kvinne i 20-årene og holder hånden sin på kvinnens hofteparti, mens de danser.

– Vi danset og hadde det hyggelig, så ble det litt mye, så jeg og venninnen min dro derfra, sier kvinnen til VG.

Ifølge VG, sendte Sandli følgende melding til Aps partisekretær Kjersti Stenseng:

«I går fikk jeg se en dypt foruroligende videosnutt. Den viste Trond Giske, åpenbart beruset, i ferd med å beføle en ung kvinne på et utested i Oslo. Denne skal ha blitt filmet natt til søndag denne uken. Som mangeårig tillitsvalgt i en stor fagforening som nå skal inn i en valgkamp, finner jeg en slik oppførsel uforenlig med arbeiderbevegelsens verdier. Hadde dette vært et engangstilfelle ville jeg nok ikke reagert så sterkt på dette, men jeg er klar over at dette er en type opptreden som har pågått i en årrekke. Når han nå i tillegg blir innstilt til å sitte i landsstyret for Arbeiderpartiet, må jeg si at det vil svekke våre muligheter til å kunne stille opp for partiet slik vi vanligvis pleier å gjøre».

Trond Giske har ikke besvart VGs gjentatte henvendelser torsdag.

Den tidligere nestlederen i Arbeiderpartiet måtte gå av i fjor, etter en rekke anklager om upassende oppførsel og seksuell trakassering. Etter en gjennomgang av varslene, konkluderte Arbeiderpartiet med at Trond Giske har brutt partiets retningslinjer mot seksuell trakassering. 

Les også Arne Strand: Gjentatte Giske-saker hindrer Ap-framgang

Skaper splid

At Giske, bare et år senere, ønsket å bli nestleder i Trønderag Ap skapte har skapt reaksjoner og splid i partiet. Giske ble ikke nestleder, men på årsmøtet ble han enstemmig innstilt som fylkesstyremedlem i arbeidsutvalget.

Det betyr at når Ap-landsmøtet senere i vår etter alle solemerker gir de sammenslåtte fylkeslagene flere plasser i landsstyret, rykker Giske opp fra varaplass til fast plass i det mektigste partiorganet mellom landsmøtene.

En av varslerne, Sunniva Andreassen, gikk nylig hardt ut mot Giskes comeback.

– Jeg bryr meg ikke om hans karriere og er uinteressert i hvilke verv han får. Men jeg synes ikke at folk som strategisk misbruker makt skal sitte i høye maktposisjoner, sier hun til Dagsavisen.

Mer fra Dagsavisen