Innenriks

Moxnes lover knallhard kamp i opposisjon

Rødt-leder Bjørnar Moxnes vil snu flertall i viktige saker med press utenfra og lover en knallhard opposisjon.

– Et knapt flertall i KrF har nå gjort partiet til et gissel for Frp. Det er dypt beklagelig. Regjeringas parlamentariske grunnlag er imidlertid skjørere enn noensinne. Vi lover en knallhard opposisjon til regjeringa også framover, og det ligger allerede en kø av saker som vil bli vanskelige for KrF i Stortinget, sier Moxnes.

Les også: Hareide tapte kampen om KrFs veivalg

Høyresiden

Partilederen tror det blir vanskeligere å få gjennomslag i Stortinget med en flertallsregjering på høyresiden.

– Men med drahjelp utenfra skal vi gjøre alt vi kan for å snu flertallet i viktige saker framover, slik vi så i kampen om reservasjonsretten. Det samme skjedde med forslaget om gullkantet etterlønn for stortingsrepresentanter. Rødt vil lede an i opposisjonen inne på Stortinget og skape en bevegelse mot Forskjells-Norge utenfor Stortinget, sier han.