Innenriks

Grande ønsker en medieavklaring fra opposisjonen

Kulturminister Trine Skei Grande (V) håper hun får de andre partiene på Stortinget med på et stort medieforlik. Onsdag inviterte hun til dialogmøte.

– Jeg håper vi finner flere partier som ønsker å jobbe sammen om dette, fordi jeg tror at mediepolitikken trenger noen bredere enigheter bak seg, sier Grande til NTB på vei inn til møtet på Stortinget onsdag ettermiddag.

– Nå ønsker jeg egentlig bare en avklaring på om dette er noe flere partier ønsker at vi skal jobbe med. Hvis vi ikke klarer å få til det, så skal regjeringen klare å legge fram saker, sier Grande.

Kulturministeren sier hun vil bruke møtet til å fortelle om hva regjeringen ser på som utfordringer og hvilke saker de jobber med.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Støtteordninger

– Så tror jeg vi må ha en runde på om vi både er enig om virkelighetsforståelsen når det gjelder utfordringene i Medie-Norge, og på hvor stor interessen er for å bli enige. Jeg kommer ikke til å legge fram noen løsninger i dag, det ville vært en dårlig start på en god dialog, sier Grande.

Kulturministeren sier spørsmålene om hvordan medienes støtteordninger skal finansieres fremover og hvordan de skal innrettes, er de vanskeligste spørsmålene.

Les også: Pål Enger om Pushwagner: – Jeg var den eneste som fikk lov til å samarbeide med ham

Giske

– Vi må også sørge for at vi har en del objektive kriterier i bunn, så det er mulig for mediene å planlegge satsingene sine fremover.

Mediepolitisk talsmann for Ap, Trond Giske, var ordknapp på vei inn til møtet, men uttalte tidligere onsdag til Kampanje at de store endringene som skjer både i bruk og teknologi, gjør at det er nødvendig å se på mediepolitikken med nye øyne. (NTB)

Mer fra Dagsavisen