Innenriks

Fortsatt borgerlig flertall i ny måling

De borgerlige partiene beholder flertallet på en ny meningsmåling. Ingen av partiene taper mye oppslutning etter alle metoo-sakene.

Av Per Helge Berg

Hadde resultatet av denne meningsmålingen vært valgresultatet ville SV fått 14 representanter på Stortinget, med sin framgang på 2 prosentpoeng, viser målingen som Norfakta har utført på vegne av Klassekampen og Nationen. Det ville i så fall vært en dobling av stortingsgruppen de hadde før valget i fjor høst.

Målingen viser at ingen av partiene som har vært i søkelyset etter varsler om seksuell trakassering har større endringer siden forrige måling. Verken Ap, Høyre, KrF eller Frp har endringer utover feilmarginen.

Alle regjeringspartiene går tilbake på målingen. Høyre går mest tilbake av alle partiene med 1,2 prosentpoeng til 27,9 prosent – noe som likevel ville vært det beste valgresultatet for partiet siden 1985 hvis målingen hadde vært et valgresultat. Frp går tilbake med 1,1 prosentpoeng til 13,4 prosent. Regjeringsnykommer Venstre går svakt tilbake med 0,5 prosentpoeng og får en oppslutning på 4,2 prosent.

Arbeiderpartiet er fortsatt landets nest største parti. Partiet fortsetter imidlertid nedturen etter valget og går ytterligere tilbake med marginale 0,3 prosentpoeng til en oppslutning på 23,9 prosent. Det er fortsatt hele 3,5 prosentpoeng lavere enn fjorårets stortingsvalg.

Sp går fram med 0,7 prosentpoeng til en oppslutning på 11 prosent, noe som er bedre enn høstens valg, som ga partiet 10,3 prosent.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Kristelig Folkeparti noterer seg for en framgang på 1 prosentpoeng til 4,3 prosent, mens Miljøpartiet De Grønne ligger på 3,5 prosent, tilbake med 0,3 prosent fra forrige måling. Rødt får 2,5 prosents oppslutning, tilbake med 0,5 prosentpoeng, mens samleposten andre partier får 1,6 prosent, en framgang på 0,2 prosentpoeng. (NTB)

Mer fra Dagsavisen