Innenriks

Per Sandberg får selskap av kona i regjering

Nytt ektepar i regjeringsapparatet.

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) får følge av kona si i regjeringsapparatet. Line Miriam Sandberg er nemlig ny statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet.

Det ble gjort en rekke endringer blant statssekretærene i statsråd fredag.

En av endringene er at Frode G. Hestnes (Frp) går av som statssekretær for helseminister Bent Høie (H), som altså i stedet får bistand av Line Miriam Sandberg i departementets politiske ledelse. Hun tiltrer 10. november. Hestnes blir i stedet statssekretær ved Statsministerens kontor.

I Nærings- og fiskeridepartementet slutter Ronny Berg (Frp) som statssekretær for fiskeriminister og Frp-nestleder Per Sandberg. Inn i hans sted rykker politisk rådgiver Veronica Pedersen Åsheim.

Endringer blir det også for den andre av Frps nestledere, samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Reynir Johannesson slutter som statssekretær og erstattes av Tommy Skjervold fra og med 6. november.

Ekteparet Sandberg er ikke det eneste i regjeringsapparatet. Frp-statssekretærene Cecilie og Vidar Brein-Karlsen er også gift, i likhet med arbeidsminister Anniken Hauglie (H) og statssekretær Lars Jacob Hiim i Næringsdepartementet.

(NTB)

Nyeste fra Dagsavisen.no: