Innenriks

Lot drapstrussel mot muslimer bli værende på Facebook over helga

En person oppfordret til å drepe alle muslimer på innvandringsminister Sylvi Listhaugs (Frp) Facebook-side. Kommentaren ble ikke slettet før etter to dager.

Denne kommentaren ble liggende på innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaugs (Frp) Facebook-profil i nærmere to døgn.

Fredag kveld kl. 20.26 ble følgende drapstrussel lagt ut på innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaugs (Frp) Facebook-side:

«Steng de norske grensene, frigjør helten Anders Breivik og la oss begynne å drepe alle de jævla muslimene, geiteknullerne som allerede er i Norge. Heil Breivik!».

Først søndag ble kommentaren, skrevet på engelsk, slettet fra Listhaugs Facebook-profil.

Brukeren som har skrevet kommentaren, har på sin profil lagt ut et bilde av en person som poserer med en rifle over det som tilsynelatende er et dødt, afrikansk barn.

Les også: Fabian Stang blir statssekretær for Sylvi Listhaug

– Rekker ikke over alt

Det er Listhaug selv, og hennes politiske rådgiver Espen Teigen (Frp), som styrer ministerens profil. Teigen skriver i en sms til Dagsavisen at kommentaren ble fjernet så fort de ble gjort oppmerksomme på den søndag morgen, og at brukeren nå er utestengt.

På spørsmål om hvorfor de lot den ligge på Facebook i nærmere to døgn, skriver Teigen følgende:

– Vi gjør vårt beste med å slette, motsi og utestenge brukere som kommer med kommentarer som er over grensen, men det er hundrevis av kommentarer og et voldsomt trøkk, og vi klarer ikke å rekke over alt hele tiden.

Han er tydelig på at Listhaug ikke ønsker slike kommentarer på sin profil.

– Det var helt vanvittig det som sto der, og vi ønsker selvsagt ikke sånne ting på siden.

Les også: Han danker ut Listhaug i Møre og Romsdal

Ber folk si fra

Flere personer har reagert på at kommentaren ikke ble fjernet raskere. En skriver i samme tråd på Facebook at:

«30 timer har oppfordringen til drap fått stå her uten at ministeren reagerer...»

Lenger ned svarer Listhaug følgende:

«Takk for at dere gjorde oss oppmerksom på det. Gi oss beskjed med én gang dere ser noe. Helst ved å sende oss e-post eller på Twitter, så skal vi følge opp det omgående.»

Les også: Holdt 2-åring og foreldrene på lukket avdeling i 23 dager

Kosepratet med tidligere Odins soldater-talsmann

Tidligere denne uka kom Listhaug med både nattaønsker og oppmuntrende ord til Ronny Alte på sin Facebook-profil. Alte har gjort seg kjent som talsperson for de to islamfiendtlige organisasjonene Odins soldater (Soldiers of Odin) og Norwegian Defence League. Tråden ble slettet påfølgende dag.

Det var Teigen som skrev kommentarene til Alte på vegne av Listhaug. Overfor ABC Nyheter hevder han at han ikke visste hvem Alte var, og vedgår at han ikke burde svart ham.