Innenriks

– Engstelige foreldre skaper mer trafikkaos

Skoleveien er farlig for barna våre, mener mange foreldre, og kjører barna til skolen. Dermed blir skoleveien enda farligere, advarer NAF.

Hver tredje forelder med barn i skolealder mener at trafikksikkerheten på skoleveien er et problem, ifølge NAFs trafikantbarometer for 2015.

– Fordi mange foreldre oppfatter skoleveien som utrygg, velger de å kjøre barna sine, men det er ingen god løsning, sier Inger Elisabeth Sagedal, kommunikasjonssjef i organisasjonen.

Hun mener det er et paradoks at foreldre velger denne løsningen.

– Det gjør forholdene langs veien enda farligere. Vi voksne må huske på at barn har skarpt syn, men de kan ikke fysisk vurdere fart eller avstand på kjørende, sier hun.

Sagedal ber voksne om å alliere seg med andre foreldre i nabolaget. Da kan man sykle eller gå sammen med dem, eller i alle fall kjøre flere sammen i hver bil.

– Er du nødt til å kjøre, parker noen hundre meter unna det mest trafikkerte området, og gå sammen med barnet resten av veien, sier Sagedal.

Forsikringsselskapet If har utviklet en GPS der folk kan melde fra om trafikkfarlige skoleveier. Siden skolestart i fjor er det gjort flere enn 9.000 markeringer i kartet i appen Slow Down GPS ved skoler og på skoleveier over hele landet. (NTB)

Nyeste fra Dagsavisen.no: