Innenriks

Frp går inn for omkamp om flyavgift for å redde Rygge

Frps stortingsgruppe vil redde arbeidsplassene på Rygge, og er klar for å ta kampen mot flypassasjeravgiften i forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett.

– Det er ingen hemmelighet at jeg og Ulf Leirstein har jobbet for å sikre arbeidsplassene på Rygge, og i dag fikk vi gjennomslag i stortingsgruppa. Vi vil fjerne flypassasjeravgiften eller gjør andre grep som kan sikre arbeidsplassene på Rygge. Alle steiner skal snus her, sier storstingsrepresentant Erlend Wiborg (Frp) til Dagsavisen.

– Da det ble vedtatt å innføre denne avgiften tok man høyde for at hvis avgiften fikk svært uheldig konsekvenser så skulle vi se på dette på nytt. At 1. 000 arbeidsplasser står i fare er en vesentlig konsekvens, legger han til.

Det var en enstemmig stortingsgruppe som gikk inn for dette på gruppemøte i dag.

Les også: Rygge legger ned

Tap av arbeidsplasser

Tirsdag kveld kom nyheten om at styret for Rygge sivile lufthavn vil legge ned flyplassen fra 1. november, noe som gjør at rundt 1.000 ansatte vil miste jobben. Styret legger skylden på regjeringens flypassasjeravgift på 88 kroner.

Finansminister Siv Jensen (Frp) var i dag tydelig på at hun ikke tror det er passasjeravgiften som er grunnen til at flyplassen på Rygge nå må legge ned.

– Flypassasjeravgiften innføres slik Stortinget har vedtatt med iverksettelse fra 1. juni. Avgiften er i første rekke fiskalt (statlig, red.anm) begrunnet, men kan ha enkelte miljømessige gunstige effekter. Også andre land har flypassasjeravgift, blant andre Tyskland og Storbritannia, sier Jensen i et skriftlig svar til Dagsavisen om avgiften.

Les også: – Ap viser en rørende omsorg for Ryanair

Finanspolitisk talsperson Hans Andreas Limi er ordknapp om veien videre for forhandlingene om revidert nasjonalnalbudsjett.

– Jeg kommenterer ikke pågående forhandlinger, sier han til Dagsavisen.

Nyeste fra Dagsavisen.no: