Innenriks

Fredrik Fasting Torgersen er død

Forrige uke leverte han en ny begjæring om å få saken sin gjenopptatt.

Bilde 1 av 2

Drapsdømte Fredrik Fasting Torgersen (80) er død. Forrige uke leverte han en ny begjæring om å få saken sin gjenopptatt.

Advokatfirmaet Schiøtz, som representerer Torgersen, opplyser til NTB at han døde torsdag.

LES OGSÅ: -Fremførte monolog om Torgersens-saken

Lengst i fengsel etter krigen

Torgersen ble 16. juni 1958, 23 år gammel, dømt til livsvarig fengsel og 10 års sikring for drapet på 16 år gamle Rigmor Johnsen i Skippergata 6B i Oslo. Han sonet 16 år i fengsel, og er den mannen i Norge som har sittet lengst sammenengende i fengsel etter krigen.

Han har hele tiden nektet seg skyldig, og så sent som i forrige uke ble saken begjært gjenopptatt for sjette gang. Advokatene Cato Schiøtz og Pål W. Lorentzen sier de sitter på nye analyser og nye bevis.

Følg oss på Twitter og Facebook!

Kjente støttespllere

Tor Erling Staff, Jens Bjørneboe og Ståle Eskeland er blant de mange kjente menneskene som har jobbet for å få saken mot Torgersen opp for domstolene igjen. Bjørneboe skrev skuespillet «Tlfellet Torgersen» basert på arresasjonen og rettssaken.

Fredrik Fasting Torgersen jobbet etter endt soning blant annet som journalist, og har også gitt ut flere diktsamlinger. Han bodde de siste årene av sitt liv på Galgeberg ved Kværnerdalen i Oslo, ikke langt fra Lille Tøyen der han vokste opp.

Nyeste fra Dagsavisen.no: