Innenriks

Dette er bra med Groruddalen

...og hva som kan bli bedre

Linn Strømsborg (28), forfatter fra Furuset

– Jeg vokste opp på Furuset, og det var et veldig fint sted med mange kulturer. Det var da jeg begynte på videregående på Frogner jeg skjønte hvor heldig jeg var. Der møtte jeg mange fordommer, og de trodde jeg kom fra en getto. Men jeg kom fra et vanlig sted der naboene kom fra Tyrkia og Pakistan.

– Bydelen trenger flere sosiale møteplasser. Det er viktig å gi folk en grunn til å bo i blokk.

Øyvind Holen (41), forfatter fra Lindeberg

– Hva er egentlig dårlig? Alna er en stor bydel som strekker seg helt fra Helsfyr til Ellingsrud, fra villastrøk på Hellerud til blokker på Trosterud. Her finner du noen av Oslos rimeligste rekkehus og leiligheter, du bor nesten i Østmarka og det er maks 20 minutter med T-banen unna sentrum.

– Å etablere mer liv mellom boligene, og sørge for levedyktige samlingsplasser og sentre. Utbyggingen av Groruddalen er preget av at planene ble laget før privatbilismen skjøt fart, og resultatet er at flere av boligområdene er utarmet for sosial og kommersielt liv.

Vidar Noreng (60), daglig leder Furuset IF

– Jeg synes området blir stadig bedre bo i. Groruddalssatsingen har gitt området et løft med parker og møteplasser, og kriminaliteten er blant de laveste i Oslo.

– Det jobbes for å gjøre Furuset fra senter til sentrum, med nye skoler, sykehjem og møteplasser. Stedet trenger flere idrettsanlegg for idretter som cricket og landhockey.

Mer fra Dagsavisen