Innenriks

Seks skadd i eksplosjon i Klepp

Seks personer er skadd

SANDNES/OSLO: Tre ble kritisk skadd og er fløyet til Haukeland universitetssjukehus i Bergen med alvorlige brannskader og enkelte splintskader.

De tre øvrige er brakt til Stavanger universitetssjukehus. En av dem er alvorlig skadd og har fått hodeskader og skader i luftveiene, mens to er lettere skadd og er innlagt til observasjon.

– Vi kalte inn kriseledelsen ved sykehuset for å være best mulig rustet til å ta imot de skadde. Kriseberedskapen er nå avsluttet. Nå prioriterer vi videre behandling av pasientene som er innlagt ved sykehuset, opplyser fagdirektør og beredskapsleder Sverre Uhlving.

I alt seks ambulanser og en luftambulanse ble sendt til skadestedet.

Politiet fikk melding om eksplosjonen klokka 10.

Ansatte evakuert

Eksplosjonen oppsto under testing av en prototype utstyr som brukes til å kutte ankerkjettinger i nødssituasjoner. Den skjedde i en 1.500 kvadratmeter stor bygning der det produseres komponenter til oljeindustrien.

– Alle de 108 ansatte er evakuert og befinner seg nå i samfunnshuset på Voll, sier daglig leder Bjørnar Huru i bedriften til NTB.

Etter eksplosjonen oppsto det brann i en av bedriftens lagerbygninger, og det var gassutvikling rundt anlegget. Det skal ha dreid seg om ufarlig nitrogen, men også acetylen som blant annet brukes i skjærebrennere.

Sikkerhetssone

Det ble opprettet en sikkerhetssone på 300 meter rundt bedriften. Publikum i nærområdet ble bedt om å holde avstand til området fordi det var ammoniakk i luften. Brannvesenet hadde problemer med å få kontroll over ilden og kalte inn forsterkninger fra Klepp, Bryn og Sandnes for å håndtere situasjonen.

– Men vi har kontroll over brannen nå, og gjenoppretter vanlig trafikk rundt anlegget. Det er bare noe etterslukkingsarbeid som gjenstår, sier varabrannsjef Eivind Rake i Brannvesenet Sør-Rogaland til NTB i 12-tiden.

Rake er sikker på at alle er evakuert fra anlegget.

Bedriften dekker et areal på 9.000 kvadratmeter. (NTB)

Mer fra Dagsavisen